marian morar
m install
nello construct

Ce se ascunde sub masca TurdaFest?

zamblau eugen

Oficialii Asociaţiei TurdaFest se dau de ceasul morţii pentru a convinge administraţia locală că merită să primească gratuit tot centrul municipiului Turda, pentru organizarea TurdaFest din acest an. Iar pentru asta, apelează la tehnici subtile de manipulare, vorbind despre „locaţia tradiţională” sau despre caracterul de „utilitate publică” al acestui festival agrar. Dincolo de comunicatele siropoase, se ascunde însă o realitate pe care puţină lume o ştie.

 

Investigaţia realizată de echipa de la TurdaNews supune atenţiei următoarele informaţii:

 

Festival agrar, în centru urban?! TurdaFest se pretinde a fi un festival agrar. De aceea, organizarea lui într-un centru de municipiu este o situaţie puţin neadecvată. De altfel, critici de acest gen a emis şi fotul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, la una din ediţiile precedente, când a fost prezent la Turda. El i-a îndemnat pe organizatori să meargă la sate, în mediul rural, pentru că numai aşa pot sprijini dezvoltarea fermierilor şi a micilor producători, modul de organizare fiind nespecific unui festival agrar, cum se pretinde a fi TurdaFest. De altfel, puţini ştiu că prima ediţie ar fi trebuit să se desfăşoare pe… 23 hectare de teren de lângă Turda! Dovada: ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 31 martie 2005.

 

Organizator dizolvat! Organizatorul primelor ediţii, SC Biz Bash Evenimente SRL, s-a… dizolvat! Societatea avea ca asociat unic pe Pamela Sue Roussos (soţia lui Indrei Raţiu). În 18 decembrie 2007, la reclamaţia Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a admis cererea de dizolvare a societăţii comerciale patronate de Pamela Raţiu. Dovada: dosarul 39126/3/2007. Biz bash Evenimente SRL figura cu două procese în care era reclamată pentru neplata unor datorii. Societăţile care au pretins a fi fost „păcălite” sunt SC Grand Plaza Hotel SA şi SC G&C Media SRL. De altfel, Biz Bash Evenimente SRL era o societate recunosctă pentru… neplată! În 2007, figura în baza de date a ANAF cu o datorie la bugetele de stat de circa o jumătate de miliarde de lei vechi! Dovada: un articol publicat pe site-ul Hotnews. În aceste condiţii, nici nu e de mirare că societatea s-a dizolvat! Însă, există o mare problemă: domeniul turdafest.ro (pe care este găzduit site-ul festivalului) a fost înregistrat pe societatea… Biz Bash Evenimente SRL! Datele sunt disponibile la ROTLD. Cu alte cuvinte, site-ul este al… nimănui!

 

Utilitate publică sau afacere? Dezbaterea utilitate publică – afacere s-a dus încă de acum câţiva ani. Ziarul Obiectiv demonstrase că organizatorii TurdaFest au închiriat toate spaţiile puse la dispoziţie în zona centrală, pe bani grei (între 5,95 euro – 13,09 euro/mp!). Cu alte cuvinte, ei au primit terenul gratis de la municipalitate, dar ulterior l-au închiriat, către diverse societăţi comerciale, având venituri consistente din această activitate. Deci, unde-i utilitatea publică? Mai degrabă putem vorbi de… afacere! Citeşte articolul cu probe publicat la vremea respectivă, AICI.

 

Indrei Raţiu, implicat într-un alt proiect cu afaceriştii Alro şi cu o societate din paradisuri fiscale. Indrei Raţiu s-a asociat cu Michael Einik, într-un proiect imobiliaro-turistic, la Ciurila. Conform unui articol din 24 septembrie 2007, apărut în cotidianul Ziua de Cluj, cei doi s-au asociat într-o investiţie vizând un complex turistic la Ciurila, care ar curpinde 4 case aduse din Maramureş. Michael Einik este considerat un partener al americanilor „consultanţi” la privatizarea Alro Slatina (o ţeapă uriaşă pentru România!). Pentru detalii, citiţi articolul integral AICI.  Investiţia urma să se deruleze prin societatea Casa Raţiu de Nagylak SRL, unde asociaţi figurează: Pamela Sue Roussos (20%), Sarah Einik Meirovich (20%), Michael Myron Einick (20%), Indrei Raţiu (20%), Bellerive Holdings Limited (20%). Societatea Bellerive Holdings Limited, care este înregistrată în Cipru, a fost cooptată în afacere în toamna lui 2007, când fiecare dintre cei 4 asociaţi au renunţat la câte o parte, cedând-o noului asociat, persoană juridică. Societatea cu sediul în Cipru (conform unor date preliminare, are legătură cu familia Raţiu) figurează acţionar la fabrica de mobilă Montana Câmpeni. Singura problemă este că societatea din Câmpeni, la care societatea cipriotă deţine 29,3967% acţiuni, a intrat în insolvenţă, la sfârşitul lunii iunie 2009. Aceeaşi societate (fiind înregistrată în Cipru, acţionarii nu pot fi depistaţi) a fost implicată în preluarea platformei ARO de la Câmpulung Muscel, prin intermediul Landmark Management SRL Bucureşti. Landmark este deţinută în procent de 95% de societatea din Cipru, iar celelalte 5 procente îi revin lui… Nicolae Raţiu (fratele lui Indrei Raţiu). Probabil, şmecheriile astea cu firme în Cipru sunt preluate de la celebrul… Sorin Ovidiu Vântu, cu care Nicolae Raţiu este asociat într-o afacere media (Cotidianul/Academia Caţavencu). Citiţi despre preluarea platformei ARO, AICI (un articol publicat în Piteşteanul). O societate cu denumire apropiată, respectiv Bellerive Ltd, dar înregistrată în Anglia, a preluat acţiunile SC Sticla Turda SA deţinute la SC Salina Turda SA. Este vorba despre 10,23% din acţiuni, iar Indrei Raţiu era membru în Consiliul de Administraţie al societăţii, până la adoptarea HCL 96/30.06.2009.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2