marian morar
m install
nello construct

Posibila explicaţie pentru „graba” USL de a controla societăţile subordonate administraţiei locale: „Foamea” de bani – Oamenii de afaceri din USL sunt plini de datorii!

zamblau eugen

Graba cu care consilierii USL-PPDD vor să pună mâna pe societăţile comerciale în care administraţia locală deţine acţiuni (în cazul SC Domeniul Public Turda SA şi SC Turda Salina Durgău SA, municipiul Turda având 100% din acţiuni) ar putea fi explicată de situaţia financiară a societăţilor deţinute de "greii" alianţei USL-PPDD din Consiliul Local.

Din cei 12 consilieri ai noii puteri locale USL-PPDD, jumătate au fost depistaţi cu probleme fiscale, respectiv datorii, situaţii de executare silită sau somaţii transmise de Administraţia Financiară! Şi e vorba de jumătatea cu potenţă financiară, pentru că ceilalţi aleşi USL-PPDD fie sunt angajaţi, fie nu au nici un venit, cum e cazul consilierilor Nicolae Costişor (PPDD) şi Radu Panait (PNL).

Societatea consilierului PNL Cristian Felezeu, SC AG Instal Grup SRL, a primit o somaţie din partea Administraţiei Financiare Turda în data de 9 noiembrie, cu nr. 1230320125063. Ba mai mult, pe site-ul ANAF, societatea figurează că "s-a început procedura de executare silită". Conform ANAF, la data de 30 septembrie 2012, societatea consilierului liberal avea datorii de 14.903 lei la bugetul de stat. Conform propriei declaraţii de interese, consilierul liberal deţine 75% din firma aflată în executare silită.

Cristian Felezeu nu e singurul consilier care se află într-o situaţie delicată. În aceeaşi situaţie se află şi colegul său din PNL, Ovidiu Micu. Societatea acestuia, Construct Instal SRL, a primit şi ea o somaţie în 2 noiembrie 2012, cu nr. 12303201250069. Conform ANAF, societatea se află în executare silită, iar la 30 septembrie 2012 avea datorii la bugetul de stat care se ridicau la 57.405 lei.

Tot o somaţie a primit şi cabinetul de avocat al consilierului PPDD Rozalia Crişan. Somaţia a fost emisă de Administraţia Financiară în 2 noiembrie şi are numărul 12303201250274.

Nici afacerile familiei consilierului Cristian Matei nu par a fi pe "roze". Societatea Met Credo SRL a primit şi ea o somaţie, în 2 noiembrie 2012. Copnsilierul Cristian Matei figurează administrator la Met Credo SRL, iar din acţionariat face parte şi firma Dona Credo Prodcom Impex SRL, unde soţia consilierului USL este acţionar unic. Dona Credo Prodcom SRL figurează în executare silită pe site-ul ANAF. Recent, activitatea la barul Edo Cafe a fost închisă, iar spaţiul a fost scos la închiriere. De administrarea barului s-a ocupat tot o firmă a familiei Matei. În aceeaşi situaţie este o altă firmă, Met Mobila SRL, unde Cristian Matei este administrator. Firma a primit şi ea o somaţie de la Administraţia Financiară, în 2 noiembrie, cu nr. 12303201250008.

Pe lista consilierilor implicaţi în societăţi cu datorii se află şi Dorel Corpodean. Societatea unde este acţionar, Agromec Mociu, figurează în executare silită pe site-ul ANAF, pentru o datorie la bugetul de stat care se ridică la 1.575.096 lei.

Nici consilierul PSD Emilian Molnar nu e într-o situaţie roză. Una din firmele în care e acţionar, Moln Import Export SRL (neprecizată în declaraţiea de interese) este cu activitatea suspendată, o alta, Emilian Turism SRL, a avut pierderi în ultimii ani fiscali, la fel şi Emilian Comservice SRL, o societate din a cărui divizare a rezultat Emilian Turism SRL. Către SC Emilian Comservice SRL s-a transmis o somaţie de plată din partea Administraţiei Financiare, în 2 noiembrie, cu numărul 12303201250158.

Nu este exclus ca aceste situaţii financiare să aibă o legătură foarte mare cu atacul disperat pe care alianţa locală USL-PPDD l-a declanşat la adresa societăţilor comerciale locale, planul putând viza "cuplarea" intereselor economice la banii vehiculaţi prin aceste societăţi.

Citeşte şi: USL a declanşat atacul la adresa societăţilor subordonate administraţiei locale!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2