m install
petlinii
nello construct

EXCLUSIV: Modul în care deputatul Virgil Pop a „ţepuit” bugetul de stat

floris

Cum fentează un deputat bugetul de stat cu miliarde de lei, în plină criză?! Foarte simplu! Dă „tunuri” prin intermediul societăţilor, apoi scoate banii, vinde societatea şi… „prinde orbul scoate-i ochii”, vorba românului! Datoriile pe care o fostă societate a sa le-a acumulat la Fisc ar fi suficiente pentru plata a 500 de pensii într-o lună!

 

Cum este posibil ca, într-un stat civilizat, astfel de „ţepe” date bugetului de stat să mai fie posibile, vă arătăm în rândurile care urmează! Nu rămâne decât ca organele de anchetă să-şi facă tereaba, pentru că altfel cetăţenii au o nouă dovadă a faptului că politicienii sunt întotdeauna mai presus de lege!

Eddanrom Group, firmă înfiinţată pentru un… „tun” financiar?!

Virgil Pop a fost asociat cu Gorgan Ioan Levente în societatea Eddanrom Group SRL, fiecare deţinând 50% din societate. Societatea a fost înfiinţată în 2007. Singura activitate economică pare a se fi desfăşurat în anul 2008 (anul alegerilor locale, pentru cine a uitat), an în care Virgil Pop a dat „lovitura”: La o cifră de afaceri de 715.217 lei, a avut un profit de 570.526 lei! Ulterior, în 2009, nu a mai desfăşurat nici o activitate economică pe această firmă, cifra de afaceri fiind 0. Firma avea ca obiecti de activitate „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”.

În mai 2010, cei doi au vândut societatea către Ştefan Ştefan şi Ion Marius. Primul era un tânăr de 22 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, iar cel de al doilea avea 30 de ani şi era din judeţul Ilfov. I-am trimis deputatului Virgil Pop un email în care l-am rugat să răspundă în ce conjuctură a ajuns să-şi vândă societatea la cei doi şi cum a ajuns să-i cunoască. Însă, Virgil Pop a refuzat să ofere orice precizare pe această temă. Şi e lesne de înţeles de ce, dacă vom vedea cine sunt cei doi şi ce fel de persoane sunt!

Cine sunt cumpărătorii societăţii lui Virgil Pop?

Ştefan Ştefan şi Ion Marius au preluat în 2010 nu mai puţin de 13 societăţi comerciale: SC Nirex SRL Bucureşti, Activ Project SRL Brăila, Office Expres SRL Bucureşti, Marius design Impex SRL Bucureşti, Challenge Media SRL Săftica, Telcu Smart SRL (Roxy Company) Bucureşti, ML Design SRL Bucureşti, Verox Impex 2000 SRL Bucureşti, Niagara Com Impex SRL Bucureşti, Mat Plus SRL Slobozia, Armento SRL Brăila, Ghepard Curier Expres Bucureşti.

Ca o situaţie comună, toate societăţile menţionate figurează cu datorii la bugetul de stat (unele dintre ele după ce în anii precedenţi au avut profituri anuale sau cifre de afaceri destul de mari), iar pe site-ul ANAF sunt menţionate a fi în executare silită (avem şi datele privind datoriile fiecărei societăţi, dar nu acesta este obiectul acestui articol). Deci, e clar cu cine avem de-a face. În orice caz, nu cu doi oameni de afaceri prosperi care cumpără mai multe societăţi comerciale, ci cu doi „iepuri” care sunt „băgaţi la înaintare” la Fisc, pentru recuperarea unor datorii care… nu se mai recuperează niciodată! Este evident de ce Virgil Pop a refuzat să ne ofere orice informaţie despre cei doi, nu?!

Eddanrom Group SRL, datorii de 3,5 miliarde la Fisc!

Societatea patronată de Virgil Pop avea datorii de cel puţin 290.850 lei la bugetul de stat, în momentul în care a fost „pasată. Expresia „cel puţin” a fost folosită pentru că aceste datorii erau certe la data de 31.03.2010, societatea fiind „vândută” abia în mai 2010, după cum am precizat anterior. În toamna anului trecut, societatea a intrat în insolvenţă (incapacitate de plată a datoriilor), iar ulterior în faliment, pentru că s-a constatat că societatea nu avea patrimoniu şi nu desfăşura o activitate comerială care să-i fi permis să plătească datoriile pe care le avea. Aşa că… a fost îngropată! Conform documentelor de faliment, Eddanrom Group SRL a ajuns la datorii de 345.709 lei către Administraţia Financiară Turda. Datorii care nu mai au cum să fie recuperate!

Să nu uităm de Turdarom Advertising!

Situaţia de mai sus, în care societatea a fost folosită pentru un „tun”, apoi urmele au fost şterse prin vânzarea societăţii, ne aduce aminte de o altă societate de care numele deputatului Virgil Pop a fost legat. este vorba de Turdarom Advertising SRL Turda, unde asociat figura Gorgan Adina Anastasia, soţia asociatului deputatului PNL de la Eddanrom Group SRL. Ei bine, în 2008 şi această societate a avut o „explozie” a cifrei de afaceri (aproximativ triplare, faţă de anul precedent), după care în 2009 s-a… stins. Ulterior, DNA Cluj a descoperit că societatea a fost folosită pentru a introduce banii obţinuţi de la omul de afaceri Petru Chiş (oradea), obţinuţi de Virgil Pop sub formă de mită (se vorbea de circa 80.000 de euro), în circuitul firmei, pentru ca apoi să fie scoşi de Virgil Pop, prin intermediul unor facturi fictive sau alte acte contabile acoperitoare.

Aceeaşi socoetate a fost folosită şi în campania electorală. Practic, Turdarom Advertising SRL a avut încheiat un contract cu societatea Electrica, pentru închirierea stâlpilor în vederea montării reclamelor electorale (mai ţineţi minte cum se lăuda Virgil Pop că doar el a lucrat legal, cu contract de închiriere?!). Societatea Turdarom Advertising SRL a încheiat cu SC Electrica un contract de închiriere, cu numărul 2134/08.10.2008, prin care s-au închiriat 3.550 de stâlpi de susţinere. Durata contractului era de o lună, de la 1 noiembrie 2008 la 30 noiembrie 2008 (pe durata campaniei electorale). Numai că, cei de la Electrica SA s-au trezit că… nimeni nu le plăteşte factura. Suma totală pe care Turdarom Advertising trebuia s-o plătească societăţii Electrica (care este o societate cu capital majoritar de Stat, ceea ce înseamnă că liberalii au dat o „ţeapă” deliberată Statului) era de 42.718,14 lei. Cei de la Electrica au acţionat societatea turdeană în instanţă şi au obţinut câştig de cauză, prin sentinţa civilă nr. 5347/10.12.2009, emisă de Judecătoria Turda, în Dosarul 4550/328/2009. Însă, nu au de unde să mai recupereze banii. Tot aşa cum nici Administraţia Financiară nu mai are de unde recupera datoria de circa 65.000 de lei.

În prezent, societatea a intrat în faliment (ca şi cealaltă).

La ce întrebări a refuzat Virgil Pop să răspundă?

Pentru a avea şi punctul de vedere al deputatului PNL, i-am adresat acestuia o serie de întrebări, prin intermediul emailului. Întrebări la care nu a catadicsit să răsăundă, speriat de ceea ce putem afla (oricum am aflat!). Iată întrebările transmise:

– Persoanele cărora le-a vândut societatea (părţile sociale) erau persoane cunoscute sau necunoscute? Cum i-a găsit? Aş dori să detalieze, în măsura în care doreşte, situaţia concretă în care a ajuns să vândă firma.
– La data la care a vândut societatea, avea datorii la Stat sau către terţi sau nu?
– În ce a constat, din punct de vedere financiar, cedarea societăţii?
– Consideră că evaziunea fiscală sau neplata dărilor la Stat, constituie un gest normal, care trebuie urmat de cât mai multe persoane sau e un gest condamnabil?
 
Cine-l ţine „în braţe” pe Virgil Pop?!
 
Deputatul turdean se bucură de „protecţia” lui Marius Nicoară, preşedintele PNL Cluj şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. În acea perioadă, Virgil Pop era consilier personal al lui Marius Nicoară şi câştiga circa 30.000 de lei pe an (2.500 lei pe lună). De altfel, Virgil Pop a fost arestat în 2008 pentru că i-ar fi promis unui om de afaceri orădean, în schimbul a 80.000 de euro, că intervine pe lângă Marius Nicoară, pentru ca acesta să faciliteze nişte contracte cu Electrica.
 
O altă persoană în a cărui graţii se află Virgil Pop este europarlamentarul Norica Nicolai. De altfel, cei doi au „împărţit-o” pe Roxana Nica, care i-a „consiliat” pe amândoi.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: