fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

copii gradi
Poliția Locală Turda continuă activitățile de prevenție pe linia circulației rutiere în rândul copiilor astfel că în data de 14 noiembrie 2019 la Grădinița ”Căsuța Piticilor”, grupa doamnei educatoare Grim Julia preșcolarii au primit informații cu privire la ”centura de siguranță și importanța purtării acesteia pe timpul călătoriei”.

 

Utilizând explicația, exemplificarea și jocul copii au conștientizat că este interzis să ocupe locul din față al autoturismelor iar pe locurile din spate trebuie să fie fixați în scaunul special pentru copii cu centura de siguranță.

S-a ilustrat utilitatea centurii de siguranță prezentându-se diferențiat, efectele unui impact în cazul utilizării centurii respectiv în cazul neutilizării sau a utilizării incorecte a acesteia. S-a insistat asupra faptului că centura în timpul călătoriei trebuie să rămână fixată în poziția aleasă de părinți iar ei să nu intervină și să nu schimbe nici chiar din joacă poziția bretelelor în care sunt fixați, utilizarea centurii de siguranță și a scaunelor pentru copii fiind obligatorie deoarece este cea mai eficientă modalitate de a evita rănirea gravă în caz de accident. 

Pe această cale încurajăm părinții - conducători auto să acorde atenția cuvenită regulilor și recomandărilor privind siguranța copiilor și a lor în mașină și totodată să le pună în practică.

Tragem un semnal de alarmă să nu pună în pericol viața copiilor, să fixeze copii în scaunul special chiar și în deplasările pe distanțe mici și să utilizeze centura de siguranță, deoarece un copil care nu poartă centura de siguranță pe bancheta din spate a autoturismului este  cel mai expus pasager în cazul unui accident, indiferent de gravitatea acestuia.

Poliția Locală Turda vă stă la dispoziție în limita competențelor legale.

 

Director executiv,

Valer Moldovan

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate