fbpx
Scrie un comentariu

dezbatere rfi

O echipă de la Radio France International a fost zilele trecute la Colegiul „Emil Negruțiu” Turda unde a înregistrat o amplă emisiune. Andreea Oros, realizatoarea emisiunii și Ovidiu Nahoi, redactorul-șef al RFI, au stat de vorbă cu elevii și profesorii școlii despre învățământul agricol și despre sistemul dual de pregătire a viitorilor muncitori calificați, anunță oficialii instituției de învățământ, pe pagina de Facebook.

 

”Colegiul a implementat sistemul dual la o clasă de mecanici agricoli – prima promoție se pregătește să își obțină atestatul în acest an școlar.

Tinerii au ocazia să facă practică pe tractoare performante, iar fermierii le asigură și burse pe perioada celor trei ani de școlarizare. E suficient, e ceea ce îşi doresc copiii? Am încercat să aflăm răspunsul discutând cu tinerii, dar și cu conducerea liceului reprezentantă de directorul adjunct al Colegiului Emil Negruțiu, Florin Stan.

În ce măsură sistemul dual îi stimulează pe copii să rămână la școală? Funcționează sistemul în România? De ce sistemul dual se bucură de succes în Germania, ne explică Anda Sabou, profesor de germană la Universitatea Tehnică din Cluj”, informează RFI.

Poți urmări dezbaterea mai jos:

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator