fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

consiliu tineri ct logo

Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 15.00, Asociația The Da Vinci System va da startul primei ședințe a Consiliului Local al Tnerilor din Câmpia Turzii, un proiect care se adresează mai ales acelor tineri care vor să se facă auziți în comunitatea locală.

 

Practic, proiectul își propune ca 19 tineri din comunitate, care în prealabil și-au manifestat interesul și au participat la sesiunea de training-uri susținute de un specialist ce i-a îndrumat și i-a învățat atribuțiile unui consilier local, să dezbată în cadrul unei ședințe simulate de Consiliu Local diferite teme.

”A doua parte, din 23 februarie, constă în ședința propriu-zisă de Consiliu Local, unde veți dezbate diferite teme cu privire la inovația comunității locale și nu în ultimul rând veți lua niște decizii pentru comunitatea locală. Acest eveniment nu este doar pentru cei care au cunoștințe în domeniul administrației locale ci pentru cei care au curiozitatea de a învăța cum să își transforme viziunile în acțiuni”, au anunțat cei de la Asociația The Da Vinci System.

Un proiect similar a avut loc și la Turda, în 2 mai 2018 (Ziua Tineretului).

Citește și:

Consiliul Local al Tinerilor – un eveniment marca „The Da Vinci System” (Foto + Video)

Proiectele de acest gen pot asigura o înțelegere mai bună a tinerilor în ceea ce privește mecanismului administrativ de luare a deciziilor, ca parte a unui sistem democratic în care ideile, propunerile și soluțiile se validează prin votul majorității.

Asociația The Da Vinci System a câștigat în ultimii doi ani consecutivi premiul pentru cel mai bun ONG din Turda (Gala Premiilor ZMT) și tot în doi ani consecutivi au fost premiați în cadrul Galei Tineretului Clujean, în ultimul an obținând chiar locul 1 cu un proiect din domeniul Antreprenoriat.

Nimic nu mai este sigur. Întreaga piață se poate reorienta într-o singură zi iar ceva ce a fost util ieri poate deveni absolut inutil mâine fără ca nimeni să fie cu adevărat de vină. Noi credem că se poate, că există un mod de a forma oameni care îi pregătește pentru aceste schimbări și că secretul acestei metode stă în formarea gândirii (nu doar transmiterea izolată a cunoștiințelor) alături de dezvoltarea meta-competențelor: acele competențe care pot să adauge valoare oricărei aptitutini individuale pe parcursul vieții unui individ”, este mesajul transmis de ”davinceri”.

Recent, ei au lansat inițiativa CIVIC, prin intermediul căreia speră să obțină redirecționarea a 2% din impozitul pe venit (nu sunt costuri suplimentare pentru doritori, doar se redirecționează 2% din banii dați Statului, către acest ONG) din partea a 1.000 de persoane, iar cu ajutorul acestor bani să poată realiza un Centru pentru Inițiative de tineret, Voluntariat și Implicare în Comunitate.

Pentru cei interesați să sprijine acest proiect, aveți date suplimentare AICI: 

http://civic.thedavincisystem.eu

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate