marian morar
m install
nello construct

Eveniment caritabil organizat de elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul”

zamblau eugen

Fundația Filantropică „Sf. Irina” din Turda, prin Centrul de Recuperare psiho-neuro-motorie pentru Copilul cu Handicap „Sf. Irina”, mulţumeşte, în numele copiilor cu dizabilităţi beneficiari ai Centrului nostru de recuperare, Colegiului Național „Mihai Viteazul” Turda și în mod special, Consiliului Elevilor coordonat de către doamna profesor Marinela Savu, pentru daruri, pentru osteneala şi timpul dedicat evenimentului prin care s-au realizat toate acestea.

 

În perioada premergătoare Praznicului Nașterii Domnului, elevii și profesorii Colegiului Național au organizat o campanie de strângere de fonduri și cadouri pentru copiii cu dizabilități, beneficiari ai Centrului de Recuperare. Aceste acțiuni au avut ca punct final Serbarea de Crăciun, în cadrul căreia s-a organizat o tombolă. Prin biletele achiziționate, elevii au contribuit la procurarea unor dispozitive de deplasare: un copil de șase ani a primit un Rolator (cadru cu roți pentru mers) și altul de cinci ani un Scaun rulant, special adaptat. Primul copil suferă de Scleroză tuberoasă, Epilepsie, Tulburări de dezvoltare motorie și de limbaj expresiv, Deficit de atenție, iar al doilea are ca diagnostic paralizie cerebrală spastică , retard psihomotor sever și toate afecțiunile care derivă din ele. Ambele familii din care provin cei doi copii, sunt de condiție modestă din punct de vedere material și financiar. Pe lângă acestea, s-au mai achiziționat și câteva materiale specifice pentru cabinetele de kinetoterapie și logopedie.

Un părinte al Bisericii spunea că „dar din dar se face rai”. Cu siguranţă toate eforturile pe care elevii le-au depus, atât pentru noi cât şi pentru alţi nevoiaşi ,vor fi răsplătite.

Misiunea noastră este de a oferi, GRATUIT şi la standardele de calitate cât mai înalte, servicii de recuperare şi reabilitare tuturor copiilor cu nevoi speciale fizice şi neuromotorii din familii sau centre de asistenţă socială, asigurând în acest fel participarea activă şi accesul nemijlocit al acestei categorii de beneficiari şi prevenind astfel izolarea şi separarea de comunitate a acestora.

Vă mulţumim!

Preşedinte

Pr. Florian Simonca

sursă foto: facebook.com/www.lmv.cnmv.turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2