m install
petlinii
nello construct

Elevii de la CNMV în „Trenul Centenarului”

floris

Printre multele activităţi menite să omagieze Centenarul Marii Uniri s-a numărat şi “Trenul Centenarului”, un proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. Astfel, în data de 1 decembrie 2018, o garnitură specială de tren a pornit din gara Dej spre Alba-Iulia, având opriri în staţiile Gherla, Cluj-Napoca, Câmpia-Turzii şi Teiuş. La fiecare dintre aceste opriri s-au organizat scurte moment artistice, s-au cântat cântece patriotice, s-a intonat imnul naţional, au fost oficiate servicii religioase. În gara Teiuş a fost depusă o coroană de flori în memoria eroului Ioan Arion din Agriş, judeţul Cluj, împuşcat în acel loc în data de 30 noiembrie 1918, când se afla în drum spre Alba-Iulia.

 

Dând curs unei invitaţii venite din partea I. S. J. Cluj, un grup de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda, însoţit de prof. Monica Degan şi prof. Dumitru Georgescu a participat cu entuziasm la această activitate deosebită, menită să-i omagieze pe înaintaşii noştri, înfăptuitori ai Marii Uniri. După participarea la numeroasele momente aniversare desfăşurate în vechea cetate a Unirii, grupurile de elevi, însoţite de profesori şi inspectori şcolari au revenit acasă îmbogăţiţi sufleteşte cu acelaşi tren al Centenarului.

Prof. Alexandra-Maria Zamfir, director Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda

Prof. dr. Dumitru Georgescu, director adjunct Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda