fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Un grup de muncitori de la Autostrada Transilvania au trmis o scrisoare către mass media în care atrag atenţia asupra calităţii slabe a lucrărilor, care ar putea pune în pericol traficul pe viitoarea autostradă. Cei care au făcut dezvăluirile privind calitatea slabă a lucrărilor susţin că sunt fisuri şi crăpături în pilonii de susţinere şi în grinzile folosite la lucrările de artă!

În scrisoarea de protest se precizează că se folosesc grinzi la lucrările de artă fără încercarea acestora, cu acceptul consultantului Egis Route Scetauroute, situaţie care ar putea determina apariţia unor accidente după darea în folosinţă a autostrăzii! Ba mai mult, se susţine că această situaţie se datorează calităţii slabe a cimentului pe care-l folosesc cei de la Bechtel şi a materialelor din compoziţia sa.

„Urmare a nerespectării normativelor în vigoare la turnarea pilonilor aferenţi suprastructurilor, inginerii români au găsit multiple fisuri şi crăpături longitudinale, datorate unor contracţii puternice ale cimentului după turnarea acestuia, a armării necorespunzătoare a structurilor şi necorelării acestora cu tipul de beton utilizat, utilizării unor produse de calitate inferioară şi neprotejării corespunzătoare a structurilor după turnare, la lucrările de artă aferente tronsonului 2B, inclusiv a viaductului de peste râul Arieş, din zona localităţii Turda. Soluţia găsită de BECHTEL, de a remedia fisurile cu material de tencuială, este doar o soluţie estetică şi nu una inginerească”, se precizează în scrisoarea amintită.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate