marian morar
m install
nello construct

Dosarul de ”țepuire” a SC Domeniul Public Câmpia Turzii și SC Compania de Salubritate Câmpia Turzii, pe rolul Judecătoriei Turda!

zamblau eugen

Dosarul în care au fost ”țepuite” două societăți comerciale ale administrației locale din Câmpia Turzii, Domeniul Public Câmpia Turzii SA și Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA, a fost înaintat instanței turdene chiar la debutul stării de urgență, iar din acest motiv încă nu a fost fixat un termen, în această perioadă judecându-se doar urgențele, în timp ce majoritatea proceselor au fost suspendate.

TurdaNews a amintit despre acest dosar la începutul anului, atunci când a fost arestat preventiv Deak Adrian Andrei (decizie Judecătoria Turda), apoi a scăpat, fiind pus sub control judiciar (decizie Tribunalul Cluj).

Dosarul 1814/328/2020, înregistrat la Judecătoria Turda în 16 martie 2020, nu-l are numai pe Deak Adrian Andrei în calitate de inculpat, ci și pe tatăl său, fostul consilier local Francisc ”Țiți” Deak, dar și pe directorul actual al SC Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA, Cîmpean Paul Cristian și pe fostul director al aceleiași companii, Șandru Ioan Lucian. De asemenea, inculpat este și fostul director de la Domeniul Public Câmpia Turzii SA, Cristel Frînc. Alături de ei, în caliate de inculpați mai apar: Dan Rareș Stelian, societatea DAA Grandservice SRL-D, societatea DAA Grandtermopan SRL-D și societatea DAA Drumu Sării SRL.

Deak Adrian Andrei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, faptă prev. de art.12 din Legea 78/2000, cu aplic.art.35 alin.1 din C.pen.(15 acte materiale) ; complicitate la abuz în serviciu, dacă făptuitorul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă prev. de art.48 alin.1 din C.pen.rap la prev. de art.13 ind.2 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 din C.pen.; două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prev. de art. 322 din C.pen.

”În rechizitoriul procurorilor un loc aparte îl ocupă Deak Francisc. Acesta a acționat ca funcțioar administrativ la SC Compania de Salubritate. În perioada în care a fost angajat acolo două companii – DAA Grandtermopan srl și DAA Grandservice controlate de fiul său- au  primit contracte de sute de mii de lei. Granservice srl a avut contracte de 122.213 lei iar Grandtermopan contracte de 96.789 lei.

Procurorii concluzionează că Deak Francisc avea un interes direct în numirea lui Frânc Cristel ca director general. Anterior prelungirii mandatului, Deak a fost angajat ca șofer la Domeniul Public iar firmele fiului său au primit două contracte de 21.088 lei și 33.976 lei pentru amenajarea interioară și a sediului companiei. Contractele au fost semnate exclusiv de Cristel Frânc, fără a avea viza oficiului juridic și cea a controlului financiar preventiv. Ulterior înlocuirii lui Cristel Frânc nu au mai existat contracte între firmele familiei și Domeniul Public”, se menționa într-un rechizitori al procurorilor turdeni, care au analizat ilegalitățile comise de cuplul Cristel Frînc – Francisc Deak, într-un alt dosar, care viza unele fapte penale comise pentru impunerea unei anumite conduceri la SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, pe vremea când PSD controla administrația locală.

În acel dosar, sunt acuzați: Petre Pop (acuzat de instigarea la fals intelectual, art 47 Cod Penal) , Gal Avram (instigarea la uz de fals, art 47, CP), Isac Tudorel (instigare la fals intelectual), Deak Francisc ( două fapte de instigare la fals, una de fals material) și Frânc Cristel (acuzat de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual).

Citește și:

Detalii din rechizitoriul care trimite în judecată 2 candidați la Primărie, 1 consilier local și 1 fost director de societate publică!

Revenind la dosarul de ”țepuire” al celor două societăți de stat, trebuie precizat că două dintre societățile implicate, respectiv DAA Grandservice SRL-D și DAA Grandtermopan SRL-D sunt în insolvență.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2