fbpx

Pro România Mircea Irimie
Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Directorul Companiei de Apă Arieş, Alexandru Sabău (foto), a confirmat în această seară, la postul local One TV Turda, într-o emisiune realizată de Costică Petruş, cele spuse de primarul Tudor Ştefănie la adresa fostului director al companiei, Sorin Săveanu. Ştefănie a spus, într-o conferinţă de presă organizată în această săptămână, că Săveanu şi-a însuşit nişte bani, pe căi neortodoxe.

"Sindicatele nu au primit nici un ban! Nu ştiu unde susţine Săveanu că a dat banii!", a spus Alexandru Sabău, actualul director. Înainte de a pleca din Compania de Apă, Sorin Săveanu a făcut o adresă către seviciul de contabilitate, prin care i-a obligat să-i vireze nişte sume care "i se cuvin de drept", în două conturi deschise la Banca Transilvania, pe motiv că ulterior banii vor fi direcţionaţi spre persoanele cu probleme sociale din cadrul regiei. Ulterior, într-un cont s-au virat 280 de milioane de lei vechi, iar în celălalt cont au intrat 110 milioane de lei vechi.

"Ambele conturi sunt administrate de Sorin Săveanu. Nu este în regulă, dar n-aş vrea să vorbesc despre asta, pentru că cineva ar putea crede că am ceva cu el", a precizat directorul Alexandru Sabău. Sabău a spus că vor urma controale care să verifice legalitatea acestui transfer financiar, cu atât mai mult cu cât actele s-au făcut în grabă, iar o parte dintre semnăturile membrilor Consiliului de Administraţie îi aparţin chiar lui... Sorin Săveanu!Pentru că cele 110 milioane de lei vechi reprezintă o parte din vărsămintele spre membrii Consiliului de Administraţie şi ai Comisiei de Cenzori.

În total, în cele două conturi au intrat 390 de milioane de lei vechi. În ambele, în urma unor decizii semnate chiar de fostul director Sorin Săveanu, înainte de a pleca din companie.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate