fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

b363d95f09deda1e017de8fc08404273 1063x560 00 86

Șpaga din spitale este un subiect care generează diverse reacții, iar amploarea fenomenului nu este deloc de neglijat. Oficialii Ministerului Sănătății au anunțat tot felul de măsuri împotriva combaterii acestui fenomen, mai ales în condițiile în care nivelul salarizării a crescut considerabil în sistemul de sănătate.

 

Anti-Bribery Synergy a publicat prima sinteza a unui indicator utilizat in vederea monitorizarii performantelor operationale in domeniul prevenirii si combaterii mitei in spitalele din Romania, anunță siteul Wall Street.

”Sinteza are in vedere date colectate prin raspunsul afirmativ la intrebarea nr. 9 “VI S-AU SOLICITAT BANI SAU ATENTII DE CATRE MEDICI SAU ASISTENTE?” din cadrul Mecanismului de Feedback al Ministerului Sanatatii pentru fiecare luna calendaristica in intervalul ianuarie 2019 – iulie 2019.

Raportul a fost realizat prin tehnici de regrupare si centralizare a datelor obtinute prin intermediul mecanismului de feedback, realizandu-se in urma prelucrarii noi informatii agregate si sintetizate”, menționează sursa citată.

Este vorba de un instrument de monitorizare cu privire la calitatea serviciilor a 352 spitale publice din România și este reprezentat de un chestionar aplicat prin SMS sau Web. ”Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”, este una din cele 10 întrebări la care au răspuns cei intervievați.

Cele două spitale din zonă, respectiv cel din Turda și cel din Câmpia Turzii, figurează undeva pe locurile 130-135 la nivel național, în topul celor 352 de spitale monitorizate pentru cazurile de șpagă. În ambele spitale s-au înregistrat câte 6 mențiuni de mită. La spitalul din Gherla au fost raportate tot 6 cazuri, iar la spitalul din Dej au fost 8 cazuri. 

Pe locul 1 in top se află Spitalul de Urgență București, unde au fost primite 153 de răspunsuri afirmative, urmat de Spitalul Județean din Brăila, cu 147 de răspunsuri, și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, din București. Top 10 este completat de mai multe spitale din Capitală, dar și de Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de Spitalul Județean Argeș.

La nivel județean, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj este menționat cu cele mai multe cazuri de mită - 35, alături de Spitalul de Urgență Cluj, care are un numpr similar de cazuri.

De menționat că în cazul a 128 de spitale monitorizate, nu au fost raportate cazuri de șpagă, printre acestea flându-se spitalul din Huedin, Institutul Oncologic ”I.Chiricuță” Cluj, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj și Spitalul Universitar CF Cluj.

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate