fbpx

Icon Scrie un comentariu

abuz sexual

Pe fondul scandalului de la Caracal, unde unele instituții sunt acuzate că au intervenit lent sau chiar ar proteja o rețea de traficanți de carne vie, se naște întrebarea: De ce instituțiile din zona Turzii (Poliție, Parchet etc) ascund informațiile GRAVE despre cazuri penale cu agresiune sexuală?!

 

Doar în aceste zile, la Judecătoria Turda au fost înregistrat 2 dosare, unul pentru viol, iar altul pentru o agresiune sexuală! Fapte grave! Cu toate acestea, nicio instituție publică nu a comunicat NIMIC despre aceste fapte și despre cercetarea lor!

Iată despre ce cazuri este vorba:

Dosar 7264/328/2019 - viol (înregistrat 31.07.2019 la Judecătoria Turda)

Inculpat: Budurleanu Liviu Aurelian

Parte vătămată: Covaciu Maria Aftina

Dosar 7296/328/2019 - agresiune sexuală (înregistrat 01.08.2019 la Judecătoria Turda)

Inculpat: Mărginean Dumitru Florin

Parte vătămată: Demeni Maria

Parte vătămată: Floria Alexandra

De precizat: Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj nu ne transmite nici măcar numele agresorilor sau a tâlharilor, atunci când e vorba despre infracțiuni cu agresiune, indiferent că este vorba despre violențe sau agresiune sexuală. Explicația este că se ”protejează” interesele inculpaților! Dar interesele noastre, ale cetățenilor, cine le protejează?! Iar răspunsul s-a văzut și în cazul de la Caracal!

Situația este cu atât mai gravă cu cât, în urma unei investigații realitate de TurdaNews, am descoperit faptul că din 2015 și până acum, la Judecătoria Turda au fost înregistrate 15 cazuri de sex cu un minor!!! Adică, fapte extrem de grave! În majoritatea cazurilor (dacă nu cumva în totalitate), instituțiile abilitate au TĂCUT mâlc în privința acestor fapte grave! Pe cine au protejat?! Că pe cetățeni, care au dreptul să fie informați, din acest drept decurgând și faptul că având informația se pot apăra în cazuri similare (imaginați-vă un caz în care Poliția ne transmite o situație de agresiune sexuală, iar respectivul este vecinul unei tinere, care citește știrea, dar nu știe despre cine este vorba, iar ulterior este ”păcălită” de vecinul ei, devenind și ea o victimă!), cu siguranță nici nu s-au gândit la ei!

Nu mai puțin de 15 dosare penale au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Turda, pentru acuzația de ”act sexual cu un minor (art.220 NCP)”, începând cu anul 2015. Majoritatea condamnărilor sunt cu suspendare!

Din cele 15 cazuri, în 7 dosare s-a dat închisoare cu suspendare, în 2 dosare s-a dat asistare zilnică pentru 6 luni, iar în 5 dosare s-a pronunțat închisoarea cu executare. Interesant este că doar în două cazuri instanța a dat și plata unor daune morale, într-un caz 5.000 de lei, iar în alt caz 1.000 de euro. Există și 6 cazuri în care s-au dat suplimentar și zile de muncă în folosul comunității, în situația celor cu ”suspendare”.

Conform legii penale, se pedepsește cu închisoarea actul sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 15 ani (mai agravant fiind cu minor sub 13 ani), iar în cazurile în care minorul are între 15-18 ani, condamnările sunt doar în anumite situații specifice ale minorului.

Citește și:

15 cazuri de SEX CU UN MINOR, înregistrate la Turda, din 2015 și până acum!

Voi ce părere aveți?! este corect să se ascundă astfel de fapte și identitatea făptașilor sau acestea ar trebui comunicate public? Aștept răspunsurile dvs!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator