marian morar
m install
nello construct

Misterul neregulilor de la Salina Turda și legătura cu ”mafioții” din urbe!

zamblau eugen

În ultimele zile au ieșit în spațiul public informații despre unele nereguli care s-ar fi produs la Salina Turda, pe vremea fostei directoare Simona Baciu. Sunt acuzații că Somina Baciu ar fi achiziționat produse, pentru a le vinde sub brandul Salinei (la magazinul din interiorul Salinei), de la firma unei asociate de-a sa (Popa Ioana Andreea), care este prietena consilierului local Adrian Moldovan. Ba mai mult, firma în care Simona Baciu ar fi asociată cu Popa Andreea Ioana ar deține ”marca înregistrată” pentru produsele vândute prin intermediul Salinei.

”Pe standurile din interiorul Salinei Turda, turiștii pot cumpăra produse cosmetice ”cu sare”. Peste 80% din produsele comercializate sunt sub marca ”Sallis, Passion for Salt”. Poți cumpăra de la săpunuri cu sare la spray-uri pentru corp ori sare de baie. Separat poți să-ți cumperi din și ”Sare Medicinală” . E tot o marcă înregistrată a firmei Sallis Cosmetics Shop. Vorbim de fapt de sare împachetată. Nu există o explicație din care să aflăm cu ce e mai medicinală ”Sarea Medicinală” decât ar fi sarea de bucătărie, spre exemplu.

Atât produsele Sallis cât și ”Sarea Medicinală” sunt mărci înregistrate ale firmei Sallis Cosmetics Shop Srl cu sediul în Moldovenești, la nr. 465. Firma Sallis Cosmetics Shop s-a înființat în 17 aprilie 2018, cu domeniul de activitate ”Fabricarea parfumurilor si a produselor cosmetice (de toaleta)”. Asociații sunt Popa Ioana Andreea cu 80% și Baciu Simona, cu 20%. Cele două mai sunt asociate într-o altă firmă, Body Care Manufacturing srl, cu sediul în Alba, localitatea Micești, Alba Iulia, str. Făgăraș 66 . În această firmă, părțile sociale sunt împărțite. Baciu Simona fosta directoare a Salinei Turda și consilierul local Adrian Moldovan (ALDE) au câte 20% iar Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local are 60%.

În 2 octombrie 2018, Firma Sallis Cosmetics Shop solicită OSIM-ului certificarea a două mărci înregistrate ”Sallis Cosmetics, passion for salt” și ”Sare Medicinală”. OSIM certifică mărcile în 9 octombrie 2018.

Sub cele două mărci înregistrate se vând 90% din produsele cosmetice de la Salina Turda. Produsele vândute de Salină nu au fost însă cumpărate de la Sallis Cosmetics Shop ci de la o altă firmă, Statim Impex srl al cărui asociat unic și administratori este Popa Ioana Andreea.

(…) Pe produse se specifică ”produs pentru Salina Turda de către www.salliscosmetics.com”. Site-ul salliscosmetics.com nu există. Potrivit celor două asociate Simona Baciu și Ioana Andreea Popa care dețin brandul Sallis, sub care se vând cosmeticele, produsele de la Salină sunt importate. Pe etichete nu  se specifică de unde. Ba mai mult, producătorul menționat e un simplu site.”, scrie jurnalistul Horea Hudrea.

La Salina Turda era în derulare un audit al Primăriei

La Salina Turda era în derulare un audit al Primăriei Turda, comandat de primarul Cristian Matei, după ce fosta directoare Simona Baciu a fost nevoită să plece de la conducerea societății, în urma unei decizii a Consiliului de Administrație.

„Eu nu mă pot amesteca în activitatea de la Salina Turda, însă promit că o să sprijin cu tot ce este posibil, din punct de vedere legal, conducerea de acolo. Am solicitat un control amănunțit pentru că îmi fuseseră semnalate posibile ilegalități, atât în ceea ce privește relaționarea cu alte societăți comerciale cât și referitor la activitățile de comercializare suveniruri și modul de realizare a stocurilor cu astfel de produse. Salina Turda este un brand pe care multe comunități ar vrea să îl aibă și mulți au interesul să-l distrugă. De aceea, îi asigur pe concetățenii noștri turdeni că voi veghea pentru ca responsabilii actuali de activitatea care se desfășoară acolo să facă curățenie după fosta conducere și să dezvolte brandul în condiții de legalitate și corectitudine față de cei care ne trec pragul”, a spus primarul Cristian Matei, citat de TurdaInfo.

Actualul director interimar, Emil Tureanu, spune că în cazul în care se vor descoperi nereguli de ordin penal, nu ar fi exclus să fie depuse sesizări la organele abilitate.

Fosta directoare neagă orice ”șmecherie” la vânzarea suvenirurilor din Salină

”Am constatat ca, dupa patru luni de la plecarea mea din Salina Turda, sunt subiect de dezbatere publica in legatura cu activitatea societatii de vanzare suveniruri. 

Subliniez si imi asum ceea ce spun: nu am fost si nu sunt implicata in nici un fel de societate care sa aiba legaturi comerciale cu Salina Turda si nu am gestionat direct activitatea de vanzare suveniruri.

Prin activitatea desfasurata in 4 ani si 4 luni de mandat, am crescut si dezvoltat, cu buna credinta, brandul turdean, iar in ceea ce priveste veniturile Salinei din vanzarea de suveniruri, acestea au crescut considerabil, respectandu-se orice fel de prevedere legala.

Nu ma intereseaza dezbaterile tintite asupra mea din spatiul virtual sau lupta taberelor politice locale si nu intru in polemici pe aceasta tema.

Voi sta la dispozitia oricarui organ de cercetare competent pe acest subiect si pe orice alta tema care are legatura cu activitatea mea profesionala si, in masura in care se va constata ca am procedat ilegal sau ca am produs vreun fel de prejudiciu Salinei si orasului nostru, voi respecta orice masura legala luata de organele competente.”, este mesajul fostei directoare.

Și, totuși, dincolo de acest subiect există niște ”mistere”…

Articolul lui Horea Hudrea a părut ”surprinzător” pentru mulți. Pentru că dezvăluirile sale despre afacerile fostei directoare confirmă acțiunea de îndepărtare a sa din conducerea societății. Îndepărtare pe care și-a dorită-o și primarul Cristian Matei. Practic, Horea Hudrea a confirmat bănuielile celor care au decis îndepărtarea Simonei Baciu. Care, la momentul schimbării, era menționată de USR Turda și PNL Turda cu aprecieri de genul ”cel mai bun manager” pe care l-a avut Salina. Articolul în favoarea intereselor primarului Cristian Matei și a Consiliului de Administrație de la Salina Turda este cu atât mai surprinzător cu cât Horea Hudrea este într-o apropiere de interese cu cei de la T9/USR Turda, care îi asigură finanțarea.

Surse din mediul politic ne-au dezvăluit că între Horea Hudrea și cei de la T9/USR Turda ar fi intervenit unele ”disensiuni”, din cauza reducerii finanțării. Horea Hudrea ar fi amenințat că nu va mai scrie doar ceea ce doresc ei, ci va scrie și subiecte care ar putea fi favorabile conducerii administrative a Turzii, adică adversarilor politici ai lui T9/USR Turda. Emil Turdean, președintele USR Turda, l-ar fi amenințat pe Horea Hudrea să se potolească.

În 20 iunie 2019 (joia trecută), Horea Hudrea a scris pe contul său de Facebook că i s-a spart geamul de ”mafioți”, fără a preciza despre cine este vorba. Cert este doar că a precizat că ”o să-l citească luni” (n.r. 24 iunie 2019), făcând referire la articolul la care a anunțat că ”nu renunță”.

horea 04

Mulți se așteptau ca ”articolul de luni” să fie un nou atac la adresa primarului Cristian Matei, așa cum Horea Hudrea primise ”comenzile” de la T9/USR Turda, în ultimul timp. Însă, surpriză: articolul făcea referire la neregulile fostei directoare de la Salina Turda, confirmând astfel că decizia administrației locale de a o îndepărta de la conducere ar fi una corectă. Practic, a fost o minge ridicată la fileu pentru primarul Cristian Matei!

horea 06

În acest caz, întrebarea e: cine-s ”mafioții”, totuși?! Era o referire la Emil Turdean, înstăritul om de afaceri care conduce USR Turda?! A forțat Horea Hudrea o ”renegociere” a finanțării, pentru a le face jocurile în mod exclusiv celor de la T9/USR Turda, în condițiile în care din cauza audienței foarte mici pe care siteul său o are, nu poate intra în sistemul de achiziție de publicitate pe bază de audiență (așa cum funcționează presa independentă)?! A ”schimbat tabăra” Horea Hudrea sau s-a decis să fie cel puțin corect de acum înainte?! Sunt întrebări fără niciun răspuns… deocamdată.

Evident, cei de la T9/USR Turda au încercat să-și ”aburească” fanii (lucru pe care sigur vor reuși, pentru că majoritatea sunt genul care nu sunt în stare să gândească/analizeze singuri, folosindu-și logica), că în spatele afacerilor Simonei Baciu ar fi… tot primarul Cristian Matei (care a îndepărtat-o, de fapt, de la Salină).

horea 07

Au lansat ”teoria” cu ”spartul geamului”, asociind acțiunea de numele primarului Cristian Matei, la scurt timp după ce jurnalistul anunțase acest incident. Însă, înainte de ”articolul de luni”. După publicarea ”articolului de luni”, care făcea referire la afacerile fostei directoare, care a fost îndepărtată de la conducerea Salinei, iar primarul comandase un audit pentru descoperirea eventualelor nereguli de la Salină, cei de la T9/USR Turda au continuat, cu aceeași ”logică”, deși era clar că asistăm la o ”frîntură de logică”, pentru că, după cum am spus, articolul lui Horea Hudrea nu face altceva decât să confirme ca ”bună” decizia de îndepărtare a Simonei Baciu (care ar fi făcut aceste ”nereguli”).

Evident, există și varianta ca Horea Hudrea, presat de unele nevoi financiare, să joace ”la două capete”, forțând pe de o parte majorarea finanțării din partea T9/USR Turda, iar pe de altă parte devenind ”omul primarului” în interiorul T9/USR Turda. Alții susțin că articolul ar fi ”rezultatul” unor negocieri eșuate între USR Turda și Simona Baciu, cei de la USR Turda dorind s-o atragă cu o candidatură la funcția de primar (în condițiile în care Andrei Suciu are probleme de imagine foarte mari, după ce s-a dovedit în instanță că a ținut partea celor care au jefuit Zoo Turda), iar Simona Baciu ar fi refuzat să confirme că va fi candidatul USR Turda. Și pentru că au fost refuzați, lucru pe care cei de la T9/USR Turda nu-l digeră niciodată, au ”pus tunurile” pe Simona Baciu, folosindu-se de informații pe care deja le dețineau, fiind vorba de o firmă din comuna Moldovenești, acolo unde Emil Turdean (președintele USR Turda) este ”mare mahăr”. Desigur, sunt doar niște teorii…

Să stabilim niște premise de la care poate pleca orice analiză:

  1. Horea Hudrea a scris întotdeauna împotriva primarului Cristian Matei, de multe ori cu subiecte ”trase de păr” sau chiar inventate. Mulți știau de legăturile sale cu T9/USR Turda, fiind și fost membru al PNL Turda (probabil și fost coleg cu Emil Turdeanu).
  2. Articolul cu dezvăluirile despre afacerile fostei directoare Simona Baciu nu ”lovesc” absolut deloc în primarul Cristian Matei! Ba din contră! Confirmă că decizia de îndepărtare a Simonei Baciu de la conducerea Salinei ar fi fost una corectă, pe fondul unor discuții în spațiul public că decizia ar fi fost ”nedreaptă”, fiind vorba de ”cel mai bun manager” pe care l-a avut Salina.
  3. Horea Hudrea a făcut conexiunea între ”spargerea geamului” (acțiune de intimidare) și ”articolul de luni”. Articolul de luni, însă, nu a fost nicidecum împotriva primarului Cristian Matei, ci era vorba despre afacerile fostei directoare de la Salină, Simona Baciu. În aceste condiții, este suspectă ”legătura” pe care T9/USR Turda a făcut-o cu Cristian matei, anterior articolului de luni.
  4. Cristian Matei și-a dorit îndepărtarea Simonei Baciu din Salina Turda (numai un naiv își poate închipui altceva) și orice informație compromițătoare la adresa acesteia înseamnă un ”punct” în contul lui Matei. De altfel, primarul Cristian Matei a comandat un audit la Salina Turda, care să verifice existența unor nereguli, imediat după e Simona Baciu și-a pierdut funcția.
  5. Emil Turdean, președintele USR Turda, are în trecutul său și acțiuni violente (a tras cu arma în doi oameni), care mai degrabă par apucături de ”mafiot”. Același Emil Turdean a fost nașul de căsătorie al lui Daniel Doboș/Pierre Dassilu, cel care a făcut vreo 20 de ani de închisoare, pentru uciderea a 2 persoane în Germania.

Și acum… să vedem cum vedeți dvs acest subiect?! Însă, vă rog să faceți apel și la logica elementară atunci când veți exprima o ”teorie”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2