fbpx

Pro România Remus Lăpușan
Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Judecătoria Turda şi Parchetul Turda îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate de la societăţi private, după ce starea deplorabilă a clădirii în care şi-au desfăşurat activitatea i-a obligat pe oficialii celor două instituţii să... se refugieze pe unde apucă!

Casa de Cultură în construcţie, de lângă Primărie, trebuia să ajungă Palat de Justiţie. Iar în imediata apropiere a Parcului Central, Consiliul Local a concesionat teren pentru construirea sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda. Din nefericire, aceste proiecte au rămas doar pe hârtie, pentru că Guvernul liberal nu a alocat banii pentru demararea lucrărilor.

La ce a condus asta? Parchetul Turda s-a mutat în chirie, pe strada Mihai Viteazu, în clădirea unei societăţi comerciale din Câmpia Turzii, iar Judecătoria a ocupat etajul clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Banca Comercială.

Judecătoria plăteşte peste 10.000 de euro/lună pentru acel spaţiu, iar Parchetul circa 3.500 de euro. Asta înseamnă 13.500 de euro pe lună şi 162.000 de euro pe an. În cinci ani, cât se aude a fi durata contractelor de închiriere, suma depăşeşte 800.000 de euro (adică aproape 30 de miliarde de lei vechi din banii contribuabililor!). O sumă consistentă, pe măsura ineficienţei Ministerului de Justiţie şi a Guvernului în rezolvarea acestei probleme.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate