fbpx

Pro România Mircea Irimie
5 Comentarii

edu elite 10iulie

sorin furdui

Un polițist de la serviciul de Poliție Rutieră Turda, Sorin Furdui, solicită 12.000 de euro în instanță, pe motiv că s-a publicat o sesizare la rubrica ”Știrea Cititorului” de pe siteul TurdaNews, în care era prezentat și procesul verbal întocmit de acesta, în urma sancționării unui șofer, în care greșise o adunare simplă!

 

”Nu am observat că din eroare am greșit calculul amenzii minime pe care o poate achita contravenientul. Datorită felului în care s-a comportat acesta (n.r. i-a reproșat polițistului că face un abuz!) am avut o stare ridicată de stres”, a motivat polițistul Sorin Furdui.

Conform acuzațiilor aduse de șoferul sancționat cu suspendarea permisului pentru o lună de zile, polițistul ar fi făcut următorul calcul: 290+435=652. În aceste condiții, el se întreabă dacă era capabil să ia deciziile luate în cazul sancționării sale!

Citește și:

Știrea Cititorului: Acuzații la adresa unui polițist de la Rutieră! Nu știe face adunarea, cum să dea sancțiuni?!

”Știrea distribuită a creat un curent de opinii negative la adresa mea și a instituției unde lucrez, afectându-mi grav imaginea și în rândul persoanelor din Mun. Câmpia Turzii, unde am locuit cu familia timp de 8 ani, acolo fiind foarte cunoscut, cu mulți prieteni, ca și față de persoanele care m-au cunoscut pe raza com. Luna, unde am lucrat și locuit cu familia timp de 11 ani”, a motivat Sorin Furdui în  cererea către instanță, prin care solicită publicarea unor scuze, ștergerea articolului respectiv și plata unor daune morale de 12.000 de euro pentru ”prejudiciul de imagine cauzat”.

Practic, este vorba despre o reclamație a unui cetățean, la adresa polițistului, care a fost publicată la rubrica Știrea Cititorului.

”Un politist din Turda (Furdui Sorin) nu stie face o adunare care se invata in clasele primare! 

Si a gresit mult in efectuarea procesului verbal: pai daca un conducator auto nu da prioritate la trecere de pietoni, primul lucru pe care il faci ca agent de circulatie trebuie sa-i pui fiola acelui conducator, dar el s-a multumit cu luarea permisului pentru 30 de zile, ca asa avea ordin cred sau era cum am zis eu, baut, alta explicatie nu am luand 2 amenzi.

Una  pentru neacordare de trecere pentru pietoni, care este frauda o demonstrez eu in instanta si a doua ca nu am avut asupra mea C.I. (cartea de identitate). Dar am prezentat permisul de conducere, deci m-am legitimat, nu era legal sa-mi dea o amenda pentru CI.

Abuzuri si plan la amenzi, le stim cu totii, dar nu prea avem curaj sa le relatam.

Ok. Dar tot conform legii, daca nu am CI si am alt document care imi atesta existanta in localitatea si la adresa respectiva, care este problema?! Mie organul de Militie, refuz sa le zic Politie, ca nu au ajuns la acel nivel, imi arata legitimatia, sa arate si ei cartea de identitate, la cerea noastra, ca si ei sunt cetateni ca noi, nu?!

Un politist care nu poate. Nu este capabil sa faca o adunare, cum dracu are putere de discernamant?! Cum ma poate el judeca pe mine daca am gresit sau nu? Asta este dilema: cum a gresit la calcul, ma intreb daca nu a gresit si cand a luat decizia de i-mi suspenda pentru o luna permisul... Ar trebui macar evaluat mai des de psiholog, zic eu...”, era nemulțumirea lui Dorel Moldovan.

La acest articol, Ciprian Abrudan a comentat pe Facebook:

”Deci acesta este doar unul dintre abuzurile și greșelile făcute de acest domn Furdui! In 07.04.2017 mi s-a întemeiat dosar penal pentru punere in circulație a unui autovehicul neînmatriculat, chiar dacă toate actele erau in regula și era specificat in certificatul de înmatriculate ca mașina avea drept de circulație pana in 17.04.2017. Nici in acest moment nu s-a soluționat cazul! Adică mi-a dat clasarea cazului, dar cu măsura administrativă (suspendare pe 90 de zile a permisului), bineînțeles am făcut plângere împotriva soluției de clasare, nevinovat și cu o mașina cu drept de circulație valabil (i-am adus traducere legalizata după acte, deoarece mi-a zis ca el nu înțelege limba olandeza)! Și nici in acel moment nu era convins ca mașina poate sa circule!

Sunt de 1 an și 7 luni aproximativ fără permis. In fiecare luna merg la Parchet la Turda, după la Cluj la poliție și tot așa luna de luna! Sunt curios după terminarea acestui dosar și soluționarea lui corecta, cine o sa răspundă pentru toate cheltuielile mele și stresul in care te tine acțiunea acestui domn Furdui! Și ca dovada ca la noi in instituțiile statului se afla multe persoane incapabile, doar după ce am ajuns sa ma înscriu in audiență la comandatul de la Cluj al poliției și la comandatul de la Turda, abea atunci am fost chemat telefonic sa merg la politie pentru a face o cerere de renunțare la aceasta ancheta. Fapt care s-a și întâmplat dar degeaba, mi sa dat clasare cu ART 16 alin b (fapta nu este prevăzută de legea penală sau nu a fost săvârșită cu vinovăție), dacă se dădea clasarea dosarului in baza ART.16 alin a (fapta nu exista) - ceea ce și este. Fapta nu exista deoarece actele erau valabile și mașina in aceea data avea drept de circulație! Doar ca aici toate merg mâna in mâna și clasarea cu litera A era automat recunoașterea incompetentei acestui agent! El nu cunoaște legea pe care el presupune ca o pune in aplicare (politie pune in aplicare legea, vreu sa cred), atunci de ce sa ne asteptam la corectitudine din partea instituțiilor de stat! Mergem inainte cel puțin eu care sunt in proces cu tot acest sistem infect! Sper ca măcar parchetul și instanțele superioare sa vadă adevarul și ca in tot acest 1 an și 7 luni Poliția din Turda nu a adus nici o proba care sa demonstreze vinovăția mea! Doar a aștept sa treacă vremea și sa găsescă o soluție favorabilă lor/lui! La întrebarea mea: cine se ocupa de acest dosar?, sa văd in ce stadiu se afla, mi s-a răspuns exact așa: Domnul x, după ce mergeam la domnul x, era domnul x... Și tot așa au aruncat-o de la unul la altu!”.

Foto articol: Facebook/Furdui Sorin

amenda politist 02

mesaj politist

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 13:17 07.02.2019
  Și un detaliu informativ, care poate merită știut:
  În 2010, același polițist a apelat la noi, pentru a ne sesiza unele nereguli în repartizarea apartamentelor ANL de la Câmpia Turzii! În sensul că deși inițial avea un apartament cu 2 camere, în cele din urmă a primit o garsonieră.
  La vremea respectivă, s-a scris articol despre acest lucru, cu mențiunea că atunci am făcut și ceva verificări, pentru că era vorba despre posibile fapte de natură penală.
  Atunci, evident, a fost OK...
  În fine... Mai jos se poate citi articolul publicat atunci, în care era vorba despre actualul secretar al municipiului Câmpia Turzii, Niculae Ștefan (persoană care nu mă mai salută ), cel care i-ar fi luat, pe nedrept, apartamentul ANL atribuit inițial polițistului Sorin Furdui:
  https://turdanews.net/articole/investigatie/9712-strigtor-la-cer-funcionar-public-a-primit-apartament-anl-cu-falsuri.html
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 15:06 07.02.2019
  Să ne distrăm cu comentariile de pe Facebook
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 15:07 07.02.2019
  Dar și ăsta e bun de tot!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Marian Godină · 15:24 07.02.2019
  Ia uite încă unul! Mie mi-a plăcut! Ce zici?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Kostner Marcel · 10:28 08.02.2019
  Greseli de mate se poat face oricine ....Necazul este cand nu folosesti un telefon sa faci adunarea. Mai mare necaz este ca Politia nu este dotata cu imprimante portabile(Car office).Ar fi descifrabile procesele verbale...Si mai mare necaz este ca moara numita Justitie macina foarte incet si daca citesti ce a scris Ciprian mai sus,si eronat.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate