m install
petlinii
nello construct

SC Domeniul Public Câmpia Turzii este în colaps financiar?! Vor să ia un credit de 500.000 de lei!

zamblau eugen
floris

Deși în spațiul public se prezintă ”cât de bine” funcționează societatea Domeniul Public Câmpia Turzii SA, realitatea pare a fi cu totul alta! Directorul societății, Călin Giurgiu, a transmis o adresă către Consiliul Local în care solicită aprobarea pentru a lua un credit de maxim 500.000 de lei, pentru ”susținerea activității curente”.

 

”Dorim această finanțare pentru derularea activității curente într-un mod eficient, fără deficiențe în efectuarea plăților, colaborarea cu terți și lipsa posibilelor penalități”, a motivat directorul Călin Giurgiu.

Pentru a lua acest credit, directorul este dispus să gireze cu mai multe imobile situate la adresa de pe strada Samuel Micu nr. 15 (corp administrativ, birouri, ateliere, garaj, adăposturi petru animale, seră, sală cazane, magazie, teren etc), acolo unde funcționează sediul societății. Valoarea de piață a acelei proprietăți este de 157.000 de euro, iar în cazul în care societatea nu va achita creditul preconizat a fi luat de la bancă, rămâne fără acele bunuri.

La începutul anului, același director preciza într-o adresă transmisă către TurdaNews că are dreptul de a achiziționa, produse sau servicii, în valoare de până la 132.519 lei (fără TVA), cum vrea el, chiar dacă nu ar exista prevăzute în buget venituri și cheltuieli în acest sens.

Conform legislatiei in vigoare, respectiv LEGEA 98/2016, Autoritatea Contractanta are dreptul de a achizitiona direct prin intermediul catalogului electronic publicat in SEAP produse sau servicii pana la valoarea de 132.519 lei fara TVA”, este răspunsul primit de TurdaNews, în luna martie 2018, care în ”traducere” ar însemna că directorul poate cheltui cum vrea el, dacă achiziția se încadrează în suma de 132.519 lei, fie că are sau nu are buget de venituri și cheltuieli aprobat în acest sens.

La finele anului 2017, scietatea era prezentată ”pe profit”, lăudându-se activitatea directorului. Însă, se pare că este vorba despre un profit ”pe hârtie”, întrucât la 31.12.2017 societatea Domeniul Public Câmpia Turzii SA avea datorii totale de 1.362.305 lei, la o cifră de afaceri anuală de 3.791.952 lei. Interesant este că datoriile au crescut, comparativ cu aceeași dată a anului precedent!

Ce achiziții a mai făcut SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA:

  • gazon artificial/sintetic pentru decor, valoare 2.974,80 lei
  • agende/pixuri/calendare, valoare 2.390 lei
  • servicii de dezăpezire, în valoare de 23.225,80 lei (serios!; achiziție efectuată în luna noiembrie, de la firma Oana Electronic SRL)
  • servicii integrate de consultanță și proiectate în mobilitate urbană, valoare 120.000 lei
  • sistem supraveghere video, în valoare de 7.655,30 lei
  • servicii transport Ocoliș-Câmpia Turzii, valoare 3.750 lei
  • autoturism VW Tiguan Attitude Sport&Sty 2.0 TDI DSG 4M, valoare 58.895 lei
  • dispaly telefon Samsung S8, valoare 925 lei etc.

adresa dp ct

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: