marian morar
m install
nello construct

Șoferi amenințați de patronul Fany, după ce traseul Turda-Cluj a fost pierdut în favoarea Autotrust Corporation SRL!

zamblau eugen

Oficialii companiei de transport Fany, care a pierdut dreptul de a efectua transportul de persoane pe ruta Turda-Cluj, în detrimentul celor de la Autotrust Corporation SRL, plus încă 7 alte trasee spre mediul rural, fac presiuni asupra șoferilor, ca nu cumva să plece la societatea care va efectua transportul, trimițându-le mesaje că ”se rezolvă”. Vă reamintim că patronul Fany, Ștefan Cadar, a fost condamnat la închisoare pentru un caz de corupție, când a mituit persoane din instituții oficiale, tot în legătură cu câștigarea unor rute de transport.

 

Acum, tot instanța a decis că atribuirea traseelor respective, printre care și cel de pe ruta Turda-Cluj, s-a făcut incorect în urmă cu câțiva ani, cei de la Autotrust Corporation SRL fiind dezavantajați. Motiv pentru care a dispus reluarea procedurii de licitație, conform cerințelor legii.

”Consiliul Județean Cluj a demarat punerea în executare a Sentinței civile nr.6655/06.12.2017, rămasă definitivă ca urmare a pronunțării deciziei nr. 3808/20.09.2018 de către Curtea de Apel Cluj, conform dispozitivului său. 

Ca urmare, în cadrul şedinţei de atribuire din data de 19.11.2018 traseele: Traseu 153: Turda  –  Feleacu  – Cluj  Napoca/At.Fany Prestări Servicii (34km), Traseu 154: Turda – Ceanu Mic – Aiton (18km), Traseu 155: Turda – Copăceni (5km), Traseu 160: Turda – Mihai Viteazu – Cornești (13km), Traseu 161: Turda – Mihai Viteazu – Cheia (11km), Traseu 162: Turda – Bogata – Călărași (17km), Traseu 163: Turda –  Moldovenești – Bădeni (24km), Traseu 164: Turda – Moldovenești – Podeni (31km), au fost atribuite operatorului de transport Auto Trust Corporation S.R.L., desemnat câştigător în urma acestei licitaţii.

ARR-Agenţia teritorială Cluj va elibera licenţele de traseu însoţite de caietul de sarcini pentru traseele menționate, pe baza hotărârii de atribuire emise de Consiliul Judeţean Cluj”, ne-au precizat oficialii Consiliului Județean Cluj.

Pus în fața acestei situații, după ce vreo 80% dintre șoferii de pe ruta Turda-Cluj i-au parvenit de la Autotrust Corporation, după atribuirea ilegală de acum câțiva ani, patronul de la Fany își amenință șoferii, ca nu cumva să le treacă prin cap să se mute din nou la Autotrust Corporation! Asta deși acum câțiva ani, când a fost o situație inversă, cei de la Autortust le-au permis șoferilor să meargă la Fany.

El le-a trimis un mesaj cu 4 puncte șoferilor, în care le-a transmis că ”s-a făcut contestație”, că ”nu este fixată nicio dată pentru validarea rezultatelor licitației” și că ”până nu se atribuie licențele altei firme” tot Fany va face transportul, dând de înțeles că ”va rezolva” ca Autotrust să nu intre prea degrabă pe traseu, în ciuda faptului că exista sentință definitivă care stabilea ”mânăriile” făcute în urmă cu câțiva ani, dar și atribuirea traseelor în baza unei noi licitații, organizată conform cerințelor instanței. Totodată, șoferii au fost anunțai că ”pot pleca în șomaj”, dacă vor, iar banii se vor da abia în 3 decembrie (conform surselor noastre, schimbarea transportatorului ar trebui efectuată de la 1 decembrie).

Însă, e greu de crezut că cineva va fi atât de naiv încât să riște noi cercetări penale, cu posibile condamnări, așa cum a mai fost cazul, doar pentru a-i face ”plăcerile” patronului Fany. Mă refer la oficialii din instituții, pentru că patronul Fany, Ștefan Cadar, are toate motivele să fie disperat, în condițiile în care cei de la Gazeta de Cluj vorbesc despre un posibil faliment al societății, care este cu băncile la ușă pentru creditele luate.

”Cu datorii de sute de mii de euro și zeci de autocare și microbuze luate pe credit, firma Fany se duce ușor, dar sigur spre faliment. Din informațiile noastre, creditorii sunt obligați să execute conturile firmei, care potrivit unor surse, acestea sunt goale. Singura posibilitate de a recupera prejudiciul este să pună sechestru pe mijloacele fixe și mobile ale firmei”, preciza Gazeta de Cluj.

Ștefan Cadar, condamnat tot pentru ”aranjamente” pentru trasee!

DNA i-a trimis în judecată pe patronii societății Fany, alături de un director ARR București (Daniela Dobrilă), fiind acuzați că au făcut ”aranjamente” pentru a câștiga cât mai multe trasee.

În rechizitoriu se arată că, în perioada octombrie – decembrie 2013, Ștefan Cadar și soția lui, Olezia Cadar, i-au oferit, în repetate rânduri, inculpatei Dobrilă Daniela, bani (suma de 10.000 lei) și bunuri (mașină, televizor, mp3 player, 2 laptopuri, boxe audio) în valoare totală de 49.550 lei, din care a remis efectiv bani și bunuri în valoare totală de 34.550 lei.

”În schimbul acestor beneficii, inculpata Dobrilă Daniela, prin încălcarea atribuțiilor sale de serviciu, trebuia să emită acte și să furnizeze informații, deținute în virtutea funcției de director la Direcția licențe și autorizări ARR București, care să permită societății inculpatului Cadar Eronim Ștefan să obțină, la licitația organizată în noiembrie-decembrie 2013, un număr cât mai mare de trasee de transport persoane.

La data de 28 octombrie 2013, inculpatul Cadar Eronim Ștefan, în numele societății Fany Prestări Servicii SRL Cluj Napoca, în înțelegere cu inculpatele Cadar Olezia și Dobrilă Daniela, a dat dispoziție unei angajate să întocmească o factură și o chitanță, prin care se atestă în fals o convenție comercială de vânzare cumpărare a unui autoturism.

Aceste acte au fost folosite pentru a crea aparența remiterii licite a acestui autoturism către inculpata Dobrilă Daniela, pentru a disimula adevărata natură a provenienței bunului”, precizau procurorii DNA Cluj.

Dosarul întocmit de DNA conținea date exacte privind mecanismul pus la cale de Ștefan Cadar, la acea vreme.

”La data de 29 noiembrie 2013, la nivel național s-a declanșat procedura de licitație pentru atribuirea traseelor cuprinse în programele județene de transport pentru perioada 1 ianuarie 2014-30 iunie 2019.

În acest context, inculpații Cadar Eronim Ștefan și Cadar Olezia, asociat și respectiv asociat – administrator al societății Fany Prestări Servicii SRL Cluj Napoca, ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, director la Direcția Licențe și Autorizări din ARR București, pentru ca, prin prisma funcției deținută de aceasta, să le înlesnească câștigarea unui număr cât mai mare de trasee din cele scoase la licitație.

Tot la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela ar fi apelat cei doi oameni de afaceri, pentru a obține acte necesare câștigării procesului intentat împotriva Consiliului județean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitație a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj.

În vederea câștigării licitației, inculpatul Cadar Eronim Ștefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie – decembrie 2013, în mai multe rânduri, la București pentru ”a rezolva” din timp licitația, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela.

Pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat și ar fi primit de la inculpații Cadar Eronim Ștefan și Cadar Olezia, bunuri și bani cu titlu de mită. Astfel, în perioada noiembrie – decembrie 2013, soții Cadar, nemijlocit sau prin intermediar, ar fi remis inculpatei Dobrilă Daniela suma de 10.000 lei, un autoturism marca Volkswagen Polo aparținând societății Fany Prestări Servicii SRL, contravaloarea unui televizor Samsung, un set de boxe audio, un mp3 player și mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de 34.550 lei).

În același scop, inculpata Dobrilă Daniela ar mai fi pretins de la cei doi inculpați remiterea a două laptopuri marca Apple, în valoare de aproximativ 15.000 lei, echivalent a 3500 euro.

În vederea achiziționării televizorului pretins de inculpată, Cadar Ștefan s-ar fi deplasat în repetate rânduri la mai multe magazine din București, însă nu a reușit să realizeze achiziția, deoarece pretențiile inculpatei Dobrilă Daniela legate de performanțele aparatului ar fi tot crescut. Dacă inițial televizorul vizat era unul marca Samsung la promoție, al cărui preț se ridica la 2.000 lei, pe măsură ce aparatul era căutat pentru achiziție, inculpata ar fi solicitat ca acesta să fie mai performant(3D, cu diagonală mai mare, din ultima generație de televizoare Samsung 8000, fără telecomandă), al cărui preț se ridică pe piață la suma de 8.000-9.000 lei. Cum televizorul nu a fost găsit de inculpatul Cadar Ștefan în timpul celor 3 căutări consecutive efectuate la magazinele de profil din câteva mall-uri din capitală, acesta ar fi lăsat inculpatei Dobrilă Daniela contravaloarea televizorului pentru ca funcționara să facă achiziția atunci când aparatul era găsit.

Televizorul ar fi fost efectiv cumpărat la data de 5 decembrie 2013 cu suma de 6.299 lei. 

La data de 18 noiembrie 2013, pentru a se ascunde proveniența ilicită a autoturismului VW Polo, acesta ar fi fost înmatriculat pe numele tatălui inculpatei Dobrilă Daniela (ce nu deținea permis de conducere la acea dată), fiind emise, în acest sens, în numele SC Fany Prestări Servicii SRL Cluj Napoca, o factură și o chitanță, prin care se atesta o operațiune comercială de vânzare – cumpărare.

Consecutiv acestor activități, inculpata Dobrilă Daniela ar fi întreprins demersurile necesare și ar fi emis un act (punct de vedere al A.R.R), datorită căruia, la data de 25.11.2013, Tribunalul Cluj a dispus suspendarea actului administrativ al Consiliului Județean Cluj, soluție favorabilă SC Fany Prestări Servicii SRL. Consecința directă a acestei hotărâri, urmărită de soții Cadar, ar fi constat în reintroducerea în licitație a unor trasee de transport persoane.

În vederea câștigării licitației, inculpata Dobrilă Daniela ar fi furnizat inculpatului Cadar Eronim Ștefan date confidențiale, ce nu sunt destinate publicității, din bazele de date ale instituției unde aceasta lucrează, privind ofertele/documentele depuse de ceilalți operatori de transport persoane, concurenți ai societății Fany Prestări Servicii SRL (privind flota de mașini, vechimea acestora, gradul de confort), favorizând astfel, societatea comercială a inculpatului, în procedura de licitație.

La data de 19 decembrie 2013, comisia paritară de la nivelul de Consiliului Județean Cluj, după analizarea actelor transmise de ARR București, a constatat că există erori privind introducerea unor parametri în sistem, în sensul că datele privind atribuirea au fost analizate pe trasee individuale și nu pe grupe de trasee, opinând în continuare că licitația trebuie anulată, însă luarea unei decizii a fost amânată pentru a doua zi.

Aflând de posibilitatea anulării licitației care ar fi atras demararea unei proceduri în care punctajele erau defavorabile societății sale, inculpatul Cadar Eronim Ștefan ar fi luat legătura cu inculpata Dobrilă Daniela și i-ar fi cerut din nou sprijinul, convenind să se întâlnească într-un local din Brașov. În contextul acestei întâlniri, inculpatul Cadar Eronim Ștefan a cumpărat un mp3 player pentru fiul inculpatei Dobrilă Daniela, în valoare de 250 lei și i-a promis acesteia că-i va duce fiul la schi în Austria, în timpul vacanței de iarnă (lucru care s-a și întâmplat la finele lunii ianuarie 2014).

Cu această ocazie, inculpata ar fi luat legătura telefonic cu unul din membrii comisiei și i-ar fi cerut să procedeze la finalizarea atribuirii exact pe varianta stabilită de Centrul Național de Management pentru Societatea Informațională (CNMSI), fără modificări, asigurându-l că, este perfect legal.

Decizia finală a Comisiei paritare a fost luată în data de 23 decembrie 2013 și validată de Consiliul Județean Cluj în ședința din aceiași zi, stabilindu-se varianta agreată de inculpați”, se arată în rechizitoriul extins al DNA Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2