fbpx

2 Comentarii

dna

După mai bine de 2 ani de când procurorii DNA Cluj ridicau tot felul de documente din Primăria Turda, care vizau investiția nerterminată de la Grădina Zoologică Turda, unde existau indicii că au dispărut între 1,8-3 milioane de lei, iar lucrările nu s-au mai terminat nici până în ziua de azi, deși termenul inițial era anul 2012, peste dosar s-a așternut o TĂCERE TOTALĂ!

 

În luna august a anului trecut, DNA spunea că s-au identificat persoane suspecte în acest dosar, după ce inițial cercetările au început ”in rem” (adică, cu autor necunoscut).

Acuzațiile din acest dosar: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fals în declaraţii şi fals intelectual.

Într-un răspuns transmis azi către TurdaNews, DNA spune că nu mai dă nicio informație din dosar, care este tot ”în lucru”.

”Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Serviciul teritorial Cluj, în acest moment alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi oferite, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”, se precizează în adresa transmisă nouă, după ce am solicitat detalii despre stadiul dosarului inițiat acum 2 ani.

TurdaNews a fost singurul organ de media local care a tratat pe larg și a investigat ițele acestei afaceri penale.

"Au fost acceptate la plata si achitate catre SC Benzot-Har SA Miercurea Ciuc, situatii de lucrari pentru realizarea obiectivului de investitii ”Extindere si reamenajare parc zoologic si de agrement Turda, județul Cluj”, in care au fost inscrise cantitati de lucrari mai mari decat cele efectiv realizate", se preciza în raportul Curții de Conturi din anul 2013 (de la care a pornit totul), făcându-se referire la plata sumei de 1,8 milioane de lei. Plățile au fost efectuate în cursul anului 2012. În același an, în 26 iunie, firma Benzot Har intră în insolvență/faliment. Practic, la 6 zile după ce fostul primar Tudor Ștefănie câștiga încă un mandat.

TurdaNews a dezvăluit totul în mai 2014, la capătul unor demersuri la finele cărora am intrat în posesia raportului Curții de Conturi, care era un document care a fost ascuns de ochii opiniei publice, nici măcar consilierii locali neavând habar de el!

Citește și:

PREJUDICIU la bugetul local Turda: peste 31 de MILIARDE de lei vechi! Vezi detalii despre JAF!

Tot noi am investigat dedesubturile lucrărilor din acest proiect, care s-au blocat după ce au dispărut 1,8 milioane de lei, sumă consemnată de Curtea de Conturi (însă, nu ar fi exclus ca prejudiciul real să fie chiar mai mare!).

Citește și:

TOATE amănuntele despre lucrările de la Zoo Turda, cu toate dedesubturile!

La finele lunii iulie 2016, TurdaNews a relatat despre o descindere a procurorilor Direcției Naționale de Anticorupție, în Primăria Turda, ocazie cu care s-au ridicat mai multe documente.

”Cei de la DNA au confirmat acțiunea, precizând că a fost vorba de o ridicare de documente, într-un dosar care vizează posibile acte de corupție. Conform oficialilor DNA, s-a început urmărirea penală in rem, adică fără un autor exact, deocamdată. DNA susține că nu există date certe care să indice vinovăția unei persoane, însă se fac cercetări în acest sens și tocmai de aceea s-au ridicat documentele din primăria Turda. DNA nu a putut oferi informații despre ce vizau acele documente, precizându-se că este vorba despre un dosar în cercetare, pentru fapte de corupție.”, preciza la vremea respectivă TurdaNews. Totuși, noi am aflat că documentele vizau, în special, lucrările de la Zoo Turda.

Citește și:

EXCLUSIV: DNA a ridicat documente de la Primăria Turda! A început urmărirea penală!

Ne-am interesat la DNA despre acest dosar, încercând să aflăm stadiul cercetărilor și ni s-a comunicat faptul că există persoane suspecte în dosar. Printre acestea nu se află și fostul primar Tudor Ștefănie, ci funcționari din Primăria Turda.

”În cadrul dosarului având ca obiect suspiciunea săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fals în declaraţii şi fals intelectual, presupus comise pe fondul şi în cadrul lucrărilor subprogramului „Extindere şi reamenajare parc zoologic şi de agrement Turda, judeţul Cluj”,  DNA - S.T.Cluj a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane suspecte, între care nu se regăseşte şi fostul primarul al Municipiului Turda. Există o evaluare preliminară a prejudiciului, urmând a se statua asupra întinderii acestuia la finalizarea cercetărilor.

Alte detalii nu pot fi oferite, în acest moment, deoarece acestora le sunt incidente prevederile art. 12, alin.1, lit, e) din Legea 544/2001.”, ne-a comunicat DNA.

Iar dacă vreți să vă mai aduceți aminte ce se spunea prin februarie 2012, privind deschiderea Zoo Turda în vara aceluiași an, vă invit să citiți informațiile vremii:

În această vară Parcul Zoo de la Turda devine vizitabil

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator