fbpx

Pro România Remus Lăpușan
1 Comentariu

edu elite 10iulie

baghera arestat

Arestarea lui Scrob Sorin Sergiu, zis ”Baghera” sau ”Ciobanu”, vânzătorul de ”drog zombie” în zona Câmpiei Turzii, a scos la iveală câteva amănunte foarte interesante, privind modul de operare al acestuia, dar și despre faptul că deși îl aveau ”la mână”, anchetatorii nu l-au arestat decât după ce TurdaNews a prezentat cazurile halucinante de video-uri cu tineri drogați, care zăceau imobilizați, paralizați din cauza substanței letale, iar cei de la emisiunea ”Acces Direct” de la Antena 1 au difuzat subiectul la nivel național.

 

Astfel, conform unor informații din dosar, prezentate de Ziar de Cluj, rezultă că anchetatorii știau de faptul că existau tineri care consumă acest drog încă din luna noiembrie 2017.

Anchetatorii știau inclusiv faptul că tânărul care a produs un accident rutier, pe data de 5 iunie 2018, în zona localității Luna, după ce a intrat pe contrasens și s-a izbit de un automobil care circula regulamentar, consumase droguri furnizate de Baghera!

Citește și:

TÂNĂRUL DROGAT CARE A PROVOCAT ACCIDENTUL DE LA LUNA VA FI PREZENTAT ASTĂZI MAGISTRAȚILOR PENTRU MĂSURA ARESTULUI PREVENTIV

Ba mai mult, anchetatorii au reușit, în 19 iunie 2018, să-l păcălească pe Baghera, când un investigator sub acoperire și colaboratorul său au cumpărat de la vânzătorul de ”drog zombie” din Câmpia Turzii, o foiță de staniol, de culoare argintie, în care se afla Zombie, contra sumei de 50 de lei!

Cu toate acestea, nu s-a întâmplat nimic până în luna septembrie, după ce TurdaNews a tras ”semnalul de alarmă” în luna august, punând cap la cap mai multe cazuri și atrăgând atenția în mod public că sunt tot mai multe cazuri de tineri văzuți sub influența ”drogului zombie” (din acel moment, am declanșat o campanie cu un impact foarte mare, în care am prezentat pe pagina noastră de Facebook înregistrări video cu tineri aflați sub influența drogului). În schimb, aflăm că drogurile s-au vândut inclusiv la Untold, distribuitor fiind Răzvan Radu, zis ”Uscatu”, un colaborator de-al lui Baghera.

Citește și:

TOT MAI MULȚI ”ZOMBI DROGAȚI” PE STRĂZILE DIN TURDA ȘI CÂMPIA TURZII! (VIDEO)

Anchetatorii aveau date concrete cum se vindeau drogurile la Câmpia Turzii, chiar și în absența lui Baghera: acesta vorbea codificat la telefon și își trimitea clienții la concubina sa minoră (care ar fi însărcinată!) și la mama acesteia, care furnizau pliculețele care apoi îi ”puneau în cap” pe tinerii consumatori. Au aflat inclusiv faptul că Baghera comercializa droguri... ”pe caiet”, atunci când clienții nu aveau bani sau a ajuns să-i determine pe aceștia să facă spargeri, dând diverse lucruri furate, în schimbul drogurilor! Astfel, nu este exclus ca dosarul să le cuprindă și pe minora de 16 ani (însărcinată în luna a 6-a) și pe mama acesteia, băgate și ele în vânzarea drogurilor.

Întrucât Baghera se afla în termenul de încercare al liberării condiționate dintr-o pedeapsă de 4 ani și 6 luni, închisoare aplicată pentru săvârșirea de infracțiuni de furt calificat, de folosire a unui minor în scop de cerșetorie și trafic de influență, nu este exclus ca instanța să fie mai drastică în cazul său. Mai ales că are antecedente cu duiumul, iar IPJ Cluj spune că doar în acest an la Poliția Câmpia Turzii a avut vreo 6 dosare penale!

”În anul 2018, la nivelul Politiei municipiului Campia Turzii au fost inregistrate 3 dosare penale privind savarsirea infractiunilor de furt si tainuire de catre persoana mentionata. În aceste dosare cercetarile au fost finalizate, fiind inaintate parchetului cu propunere de trimitere in judecată.

Persoana in cauza este vizata in alte trei dosare aflate in instrumentarea polițiștilor de la Campia Turzii, dosare intocmite pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente, viol și uciderea animalelor cu intentie, fapte prevăzute de Codul penal. In aceste cazuri, politistii desfasoara activitati pentru administrarea probatoriului.”, a precizat IPJ Cluj.

Revenind la campania media demarată de siteul de știri TurdaNews, care și-a propus să atragă atenția asupra acestui fenomen devastator în rândul tinerilor, trebuie amintit și faptul că alți jurnaliști din presa locală menționau faptul că ceea ce face Baghera este ”legal”, că ”nimeni nu-i poate face nimic” sau că ”fenomenul nu are nicio legătură cu Câmpia Turzii”! Și toate astea se întâmplau cu câteva zile înainte de arestarea lui Baghera!

”Fenomenul acesta în care tinerii din Câmpia Turzii se droghează nu este nou, însă parcă acum, când aceste droguri sunt legale, este mai greu de combătut. Și da, ați citit bine, SUNT LEGALE”, a scris Adrian Soporan, de la Ziarul 21.

”Astfel, mai mulți internauți din Câmpia Turzii și chiar reporterii de la Acces Direct s-au apucat să blameze orașul nostru din cauza consumului de stupefiante”, scria Ovidiu Bucur de la RefleqtMedia, menționând că ”ipoteza potrivit căreia ar fi cumpărat drogurile din Câmpia Turzii se clatină”.

La câteva zile, Baghera a fost arestat! Jurnaliștii și-au schimbat și ei discursul, devenind ”mari luptători” împotriva traficantului de droguri...

Citește și:

”BAGHERA” A FOST RIDICAT AZI CU MASCAȚII! ESTE PRESUPUSUL COMERCIANT AL DROGULUI LETAL ”ZOMBIE”!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate