m install
petlinii
nello construct

Numele lui Avram Gal apare în ancheta de pe Tolo.ro! Care este legătura?!

floris

Numele lui Avram Gal, fostul viceprimar din Câmpia Turzii, apare în textul unei anchete jurnalistice publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său. Acolo, se menționează că Avram Gal ar fi avut legături apropiate cu Florin Secureanu, directorul de la spitalul Malaxa, prins cu fraudarea unor fonduri, căruia i-ar fi prezentat o legitimație SIE!

 

Numele lui Avram Gal apare în conjunctura unor ”aranjamente” ale lui Secureanu cu fostul primar al Bucureștiului, medicul Sorin Oprescu.

Iată referirea la Avram Gal, așa cum a apărut pe Tolo.ro:

”ÎNCĂ UN PERSONAJ: AVRAM GAL

La aniversarea fostului primar, Secureanu și Oprescu se retrag cîteva minute între patru ochi. ”Vrăbi” rămîne, stingheră, într-o parte.

Cei doi bărbați discută.

Apoi, managerul de la Malaxa și iubita lui pleacă.

Pe drum, Secureanu, primește un telefon. ”Cum a fost?”. Cel care l-a sunat este Avram Gal, un alt om care ”mi-a arătat o legitimație SIE”, după cum avea să se confeseze Secureanu unui apropiat.

Avram Gal l-a introdus lui Secureanu pe Milodin.

Gal este, în sine, un personaj pe care nu-l încape un roman.

În vîrstă de 40 de ani și fost șef al Partidului Conservator – diaspora, Gal îl însoțește pe Florin Secureanu în 2011 într-un turneu la New York și Miami, pe filieră masonică.

Cînd Secureanu îl întreabă cum i-a aranjat turneul, Avram Gal scoate legitimația SIE.”

Contactat telefonic, Avram Gal a spus că nu poate comenta niște afirmații care sunt lipsite de sens, distrându-se pe seama faptului că el ar fi organizat turneul din New York și Miami, în condițiile în care a apărut public faptul că el a fost invitat de Ordinul Cavalerilor de Malta, organizație din care făcea parte Secureanu.

Detalii aici: Avram Gal în SUA, la invitaţia Ordinului Cavalerilor de Malta (foto)

În ceea ce privește ”legitimația SIE”, spune că nu a prezentat niciodată un astfel de document, iar de discutat nu a mai discutat cu Secureanu de câțiva ani, nici măcar telefonic.

Un alt pasaj în care apare menționat numele lui Avram Gal este cel redat mai jos:

”BĂIEȚII SPECIALIZAȚI ÎN DIASPORA

Gal e om politic.

Viceprimar de Câmpia Turzii, Gal candidează la primărie în 2012, prilej pentru ca Florin Secureanu să viziteze orașul în sprijinul amicului său, încă din 2011.

Banii de la ”Malaxa” ajung în donațiile pe care Secureanu le face în favoarea lui Gal în Câmpia Turzii.

Plus în spectacolele de campanie electorală cu Țociu și Palade.

Avram Gal pierde însă alegerile din 2012.

Dar relațiile dintre ei rămîn cele ale unor de frați de sînge.

În ”Operațiunea SUA” li se adaugă Vasile Nagy, un vechi prieten al lui Secureanu, stabilit la Bari, care ajunge și el șef al Partidului Conservator, filiala din Italia.”

Avram Gal spune că Romică Țociu și Cornel Palade nu i-au cerut niciodată bani, pentru susținerea lor, pentru că îi sunt prieteni, relația lor de amiciție nelimitându-se la campaniile electorale.

În ceea ce privește ”donațiile”, a existat una singură, de circa 2000 de lei, dată de Secureanu în septembrie 2011, în calitate de oficial al Ordinului Suveran Român al Cavalerilor de Malta. la vremea respectivă, acesta își arătase susținerea pentru candidatura lui Avram Gal, pentru funcția de primar.

În fine, ultimul pasaj în care apare numele lui Avram Gal este următorul:

”GAL APARE ÎN DOSARUL DNA ÎN CARE SECUREANU I-A DAT BANI LUI DAN DIACONESCU

Ca și fostul ofițer SIE, Ionuț Milodin, Avram Gal, absolvent al SNSPA și al Institutului Diplomatic Român, are o problemă nițel stînjenitoare în fața carierei sale strălucite.

Apare într-un dosar penal.

E vorba despre cazul de șantaj, în care procurorii DNA susțin că Florin Secureanu a cumpărat influență de la realizatorul TV Dan Diaconescu, după ce acesta l-a presat cu dezvăluiri.

Potrivit DNA, Gal ar fi fost unul dintre cei care ar fi facilitat transferul banilor de la Secureanu către șeful OTV.  Pentru ca ”nea Dan” să-l lase pe manager în pace.”

Aici, problema e mai delicată. Una e să apari într-un dosar, alta e să fi acuzat de ceva sau chiar judecat. Că numele lui Avram Gal apare în acel dosar, este real. Chestia e că acel dosar încă nu a ajuns în instanță, dispunându-se doar ”reînceperea urmăririi penale” a unor persoane care apar în dosar, însă printre acele persoane nu se află și Avram Gal.

Dosarul respectiv, cu nr. 18480/3/2016, de la Tribunalul București, a dispus reînceperea urmăririi penale în cazul a 6 persoane, scoțându-l din ecuație pe Avram Gal. Inițial, în dosar existau 8 persoane menționate, printre care se afla și Avram Gal. Însă, în urma analizării probelor, instanța a decis reînceperea urmăririi penale doar pentru 6 persoane, fiind scoși din ecuație doi dintre ei, Ion Petrescu și Avram Gal. În mod normal, dacă ar fi existat probe, instanța nu l-ar fi scos din ecuație.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: