marian morar
m install
nello construct

Cu o zi înaintea inaugurării muzeului din Câmpia Turzii, cerere de chemare în judecată pentru Municipiul Câmpia Turzii!

zamblau eugen

Cu o zi înaintea inaugurării Muzeului ”Prima Școală Română” din Câmpia Turzii, Parohia Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” Câmpia Turzii nr. 1, a introdus o cerere de chemare în judecată a Municipiului Câmpia Turzii, reprezentat de primarul Radu Hanga, prin care se solicită înscrierea în CF a contrucției (muzeu), obligarea autorităților locale să lase imobilul ”în deplină proprietate și liniștită posesie” și să oblige Municipiul Câmpia Turzii la plata unor despăgubiri, pentru lipsa de folosință a imobilului.

 

Parohia Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” Câmpia Turzii nr. 1, prin avocat Popescu Adrian Liviu, acuză faptul că deține dreptul de proprietate asupra imobilului, inclusiv prin înscriere în Cartea Funciară. ”Primăria Câmpia Turzii ocupă abuziv atât terenul cât și construcția existentă asupra acestuia, intenționând să schimbe destinația edificatului în aceea de muzeu. Deși Primăria a fost notificată de către subscrisa prin notificarea expediată prin BEJ Miron Boca Andreea Laura sub nr. 28521/09.09.2015, solicitându-i încetarea încălcării dreptului de proprietate al subscrisei Parohii și eliberarea imobilului precum și încetarea lucrărilor inițiate, aceasta a refuzat să dea curs notificării. Această atitudine a edeterminat inițierea litigiului de față”, se precizează în cererea de chemare în judecată.

Prin aceeași cerere de chemare în judecată, se solicită inclusiv înscrierea construcției existente pe terenul proprietatea Parohiei, considerându-se că, potrivit Codului Civil, construcția-muzeu intră în patrimoniul Parohiei, urmând soarta terenului, în temeiul principiului ”accesorium sequitur principale”.

Pe de altă parte, Parohia solicită daune care se ridică la valoarea de 65.000 de lei, datorate lipsei de folosință a imobilului de care Municipiul Câmpia Turzii a privat-o, la care se adaugă câte 1805 lei, lunar, din momentul promovării acțiunii și până la predarea efectivă a imobilului.

Situația este una delicată, având în vedere că administrația locală a făcut o investiție de câteva miliarde de lei, pe un teren care nu i-ar aparține, fără să se facă demersurile necesare pentru eliberarea unei autorizații de construire.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2