fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Curtea de Apel Cluj a decis ieri să anuleze încheierea din 27 noiembrie 2014, a Tribunalului Specializat Cluj, prin care s-a respins solicitarea fostului director al SC Turda Salina Durgău SA, Vasile Tot, de a se suspenda executarea hotărârilor AGA ale societății, în urma cărora a fost înlocuit Consiliul de Administrație și apoi a fost schimbat directorul societății.

Iată soluția pe scurt a instanței, dată în DC 1099/1285/2014/a1: ”Respinge ca nefondate excepţiile privind lipsa calităţii de reprezentant a d-lui Tot Vasile Simion şi a d-nei avocat Mătușan Constanța, invocate prin întâmpinare de către intimatul Municipiul Turda prin Primar şi prin notele de şedinţă depuse de Turda Salina Durgău SA reprezentată prin preşedinte al Consiliului de Administraţie Corina Făgădar. Admite apelul declarat de reclamanta SC Turda Ssalina Durgău SA reprezentată de director general Tot Vasile Simion împotriva încheierii F.N. din 7.11.2014 pronunţată de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr.1099/1285/2014 pe care o anulează în tot şi fixează termen pentru judecata procesului pentru 23.03.2015. Definitivă.”.

Practic, a căzut toată strategia actualei conduceri a Salinei, aplicată în acest proces, în care s-a insistat pe excepția privind lipsa calității de reprezentant a lui Vasile Tot, pe motiv că acesta nu mai este director al societății. În acest caz, Curtea de Apel va analiza situația pe fond, variantă în care este posibilă și decizia de admitere a solicitării, ceea ce echivalează cu anularea înscrierii în Registrul Comerțului a actualului Consiliu de Administrație de la SC Turda Salina Durgău SA.

Solicitarea are la bază decizia Prefecturii Cluj, care a atacat în contencios administrativ hotărârile Consiliului Local Turda, care au stat la baza schimbării Consiliului de Administrație de la societatea care gestionează Salina, Centrul Spa și Bazinul de înot, pe motiv de nelegalitate. În această situație, hotărârile au fost suspendate, însă reprezentantul în AGA a continuat procedura de schimbare a Consiliului de Administrație, iar Registrul Comerțului a înscris noul Consiliu de Administrație, considerând decizia AGA ca fiind legală.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate