marian morar
m install
nello construct

Decizie dură a instanței: bărbatul care și-a bătut fosta soție în fața Poliției Turda, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare!

zamblau eugen

Cristian Orosan, bărbatul care anul trecut și-a bătut fosta soție chiar în fața Poliției Turda, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 8 ani și 4 luni de închisoare, fiind acuzat pentru tentativă de omor și tulburarea liniștii publice, în condițiile în care mai avea o amendă penală primită tot în urma unei plângeri a fostei soții.

Incidentul s-a petrecut în 21 iulie 2014, când Vintilă Mirela a mers la sediul Poliţiei, pentru a depune o plângere împotriva fostului ei soţ, Orosan Liviu Cristian, care nu a respectat programul de custodie al copiilor minori (două fetiţe, de 3 şi 6 ani), stabilit de instanţă.

Bărbatul a fost chemat şi el la Poliţie, unde l-a văzut pe actualul soţ al fostei sale soţii, Vintilă Ioan Petru, într-o maşină, moment în care a încercat să-l atace şi a lovit maşina cu piciorul.

În momentul în care poliţistul de caz a coborât cu femeia, să ia  minorele, Orosan a profitat de neatenţia poliţiştilor şi şi-a agresat fosta soţie, lovind-o cu o bordură şi aruncând-o cu capul în parbrizul unei maşini!

Inițial, agresorul a fost arestat pentru 24 de ore, iar ulterior a primit arest la domiciliu.

Citește și: Bătută în faţa Poliţiei Turda, cu poliţiştii lângă ea, o femeie a ajuns la spital!

Scandalul a luat amploare după ce jurnaliștii au dezvăluit că nu era primul incident de acest gen, iar femeia avea 10 plângeri depuse la Poliție, fără să se facă nimic! Ba mai mult, chiar și la incidentul din vara trecută, deși a fost proiectată prin luneta mașinii, ajungând până pe bancheta din spate, plină de sânge, polițuiștii au ridicat din umeri și i-au spus că dacă nu merge la IML nu au ce să facă!

"Eu nu pot să accept chestia asta… Adică, vede, îs martori poliţişti şi vin şi-mi spun că dacă nu am certificat medico-legal, nu-l pot reţine! Incidentul s-a întâmplat în faţa Poliţiei, plin de poliţişti, plin de gardieni, şi era problema că dacă nu duc certificat medico-legal până la ora nu ştiu care, trebuie să-i dea drumul! Păi eu nu pot să cred că o hârtie e mai valoroasă decât nişte fapte, pe care le-au văzut ei. A fost un incident care s-a întâmplat în faţa Poliţiei. Mi-au spus foarte sec: du-te acasă şi dacă mai sunt probleme, ne suni! Şi în jumătate de oră, până ajunge Poliţia, ce fac eu?!", spunea femeia, indignată.

Semnele de întrebare privind atitudinea Poliției în acest caz au continuat cu comunicatul de presă care a fost dat publicității, după insistența jurnaliștilor privind acest incident.

În comunicatul IPJ Cluj, informaţiile erau destul de inexacte. Astfel, se făcea referire la "concubinul acesteia", deşi Vintilă Mirela este căsătorită cu actualui ei soţ, Vintilă Petru. Apoi, s-a precizat că "leziunile produse nu au necesitat internarea", deşi femeia s-a internat, iar în cursul dimineții următoare chiar a suferit o intervenţie chirurgicală!

Însă, cea mai mare gogomănie posibilă este redată în următorul pasaj din comunicat, din care rezultă că poliţiştii au făcut documentele necesare pentru arestarea preventivă a agresorului: "În baza probatoriul administrat în cauză, bărbatul urmează a fi prezentat în faţa instanţei, de către procurorul de caz, cu propunere de arestare preventivă".

"Poliţia minte!" este concluzia NewsCluj.ro, după ce jurnaliştii au stat de vorbă cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, Dos Santos Rodrigues Cristina, care a declarat că poliţiştii nu au trimis documentele necesare pentru susţinerea acuzării în faţa instanţei!

Citește și: Detalii ŞOCANTE din scandalul femeii BĂTUTE în faţa Poliţiei Turda! Poliţiştii au ASCUNS adevărul!

Practic, cazul s-a urnit abia după intervenția jurnaliștilor, care au anchetat cazul și au scos la ivbeală situația dramatică a femeii, care se temea pentru viața ei, era agresată în fața sediului Poliției, iar oamenii legii ridicau din umeri impasibili!

Citește și: După ce NewsCluj.ro a dezvăluit dezinformarea Poliţiei, bătăuşul femeii din faţa Poliţiei Turda a primit arest la domiciliu!

Pe lângă condamnarea la 8 ani și 4 luni de închisoare, Cristian Orosan a mai primit o amendă penală de 1.066,66 lei, dar și obligația de a-i plăti fostei sale soții daune materiale de 1.689,88 lei și 12.000 de euro sub formă de daune morale, după cum se precizează în Hotărârea 69/19.02.2015, dată în Dosarul 4551/117/2014, de la Tribunalul Cluj. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Până la judecarea definitivă, instanța a menținut arestul la domiciliu al lui Cristian Orosan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2