fbpx

Scrie un comentariu

AJOFM Cluj își bate joc de un cetățean din Câmpia Turzii, deși acesta a demonstrat în instanță că o decizie de impunere a instituției clujene este abuzivă și nu respectă prevederile legii! Deși omul a câștigat procesul atât la Tribunalul Cluj și apoi în recurs la Curtea de Apel Cluj, prin care decizia de impunere era anulată, AJOFM Cluj continuă să-l tracaseze, transmițând societății unde lucrează în prezent un document de poprire pe venit!

Abuzurile AJOFM Cluj sunt inimaginabile, în condițiile în care E.P. a câștigat procesul intentat împotriva instituției care îi solicita să restituie 534 de lei, primiți în ultima lună de șomaj.

În 01.06.2012, E.P. a primit prin poștă decizia de impunere de la AJOFM. În 03.07.2012, E.P. se adresează Tribunalului Cluj, la Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale, solicitând anularea Deciziei de impunere transmisă de AJOFM Cluj.

”AJOFM mi-a transmis Decizia nr. 13/29.05.2012, pe care am primit-o prin Poştă în 01.06.2012, privind recuperarea sumelor încasate necuvenit, în perioada 01.04.2012 – 30.04.2012, respectiv 534 lei plus 5 lei cheltuieli poştale. Motivaţia impunerii acestei sume subsemnatului se bazează pe Legea 76/2002, art. 41 alin (1) lit. b) (care prevede o obligaţie din partea subsemnatului), respectiv art. 46 şi 47 (care fac referire la modalitatea de plată pusă în practică de AJOFM) din aceeaşi Lege, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, considerându-se că suma de 539 de lei a fost plătită fără temei legal.

Conform art. 41 alin. 1 lit. b din legea 76/2002, subsemnatul aveam obligaţia de a comunica „în termen de 3 zile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condiţiilor care au condus la acordarea drepturilor”.

Pentru o interpretare corectă a acestui paragraf, trebuie coroborat articolul menţionat mai sus cu prevederile art. 34 din Legea 76/2002, care prevede condiţiile cumulative de acordare a indemnizaţiei de şomaj, dar şi cu prevederile art. 44 din Legea 76/2002, care menţionează situaţiile în care se produce încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj.

Conform acestui ultim articol menţionat, coroborat cu articolul invocat de AJOFM în cazul subsemnatului, rezultă că ne aflăm în situaţia menţionată de art. 44 lit. b, respectiv indemnizaţia încetează „la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată”.

Ori, în cazul subsemnatului, era vorba despre o sumă netă de circa 300 de lei, câștigată din drepturi de autor”, a precizat în prima instanță E.P.

În 21.01.2013, E.P. a câștigat procesul de la Tribunalul Cluj, dar AJOFM Cluj a intentat recurs în 08.03.2013.

Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj, acolo unde E.P. a câștigat din nou, instanța respingând recursul AJOFM. Hotărârea din 16.04.2013 era irevocabilă, nemaiexistând altă cale de atac!

Cu toate acestea, AJOFM Cluj a continuat presiunile la adresa cetățeanului care le-a dovedit în instanță că au comis un abuz.

”Anul trecut mi-au trimis o scrisoare că am de plată suma respectivă, pe care mi-o imputau și în 2012. I-am contactat și le-am dat numărul de dosar și numărul hotărârilor instanței, spunându-le că acea problemă s-a rezolvat în instanță, iar eu am câștigat procesul. Mi-au spus că sunt niște probleme la ei, cu baza de date, și-au cerut scuze și cu asta s-a terminat”, ne-a spus E.P.

Zilele astea, însă, a avut o surpriză uriașă!

”Am primit la firma la care lucrez acum o înștiințare de poprire pentru suma respectivă, de la AJOFM CLuj, pe motiv că aș fi dator instituției. Firma trebuia să-mi pună poprire pe venit în termen de 5 zile. Asta deșși am câștigat procesul cu AJOFM Cluj în instanță și deși anul trecut le-am explicat acest lucru, rugându-i să-și corecteze erorile de la ei sau absența unor date privind problema mea (n.r. E.P. nici măcar nu a apelat la un avocat în această cauză, încercând să demonstreze prin forțele și cunoștințele proprii că are dreptate, iar instituția clujeană, prin juriștii săi fără cunoștințe minime ale legilor, exercită un abuz la adresa celor pe care ar trebui să-i ajute, de fapt!). Consider că se face un abuz grav, atâta timp cât AJOFM nu respectă deciziile instanțelor din România și îmi solicită o poprire abuzivă pe venit! Cum se poate așa ceva?! Ce fel de instituție e AJOFM Cluj, dacă ei habar nu au de legi și apoi, după ce pierd procesul, mă stresează că trebuie să le dau bani, iar acum îmi trimit solicitare de poprite pe venit?!”, și-a manifestat indignarea E.P.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator