fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Societatea Succes Nic Com SRL și-a cerut insolvența la Tribunalul Ilfov, printr-o cerere depusă la începutul acestei săptămâni. Asta după ce societatea a fost în atenția procurorilor DIICOT, care au acuzat că se crease un mecanism economico-financiar prin care s-a creat un prejudiciu de milioane de euro la bugetul de stat, prin neplata unor obligații.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului, în perioada septembrie 2013–august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii. Astfel, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme Succes transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro“, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Citește și: Grupul de firme Succes, cu ramificații și la Turda, percheziționate cu mascații de la DIICOT!

Concret, omul de afaceri derula operațiuni prin mai multe firme mici, care acumulau datorii și apoi erau lăsate în insolvență. Însă, inspectorii antifraudă s-au prins, iar descinderile din luna noiembrie 2014, la mai multe puncte de lucru ale societății patronate de gorjeanul Nicolae Sarcină, au confirmat că grupul de firme are serioase probleme cu legea.

Asta, chiar dacă la vremea respectivă Nicolae Sarcină dădea asigurări că totul este în regulă și că nu e nici o problemă.

După descinderile procurorilor DIICOT, forma a început să aibă probleme cu aprovizionarea, magazinele care se găsesc și în zona Turzii fiind slab alimentate, spațiile fiind mai mult goale. Cel mai probabil, colaboratorii au început să mai refuze să dea marfă pe datorie, speriați că nu-și vor mai recupera banii. Oricum, mai multe firme din zonă au rămas cu ochii în soare, Succes având datorii diverse.

Tensiunile au izbucnit și în rândul angajaților. Nu cu mult timp în urmă, angajații de la Turda au făcut o grevă spontană, încercând să împiedice transmiterea banilor din încasări spre sediul central al firmei, în condițiile în care ei erau cu salariile restante, chiar în preajma sărbătorilor.

Citește și: Grevă la brutăria Succes din Turda!

Succes Nic Com a ajuns la Turda preluând fostele magazine Roland, brutăria Roland, dar și restaurantul de la Materna.

Practic, prin cererea de insolvență, societatea recunoiaște că este în incapacitate de plată, urmând a fi desemnat un administrator judiciar, care să analizeze cauzele și situația concretă, din punct de vedere economico-financiar, urmând ca în urma acestor analize să se propună un plan de reorganizare sau falimentul.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator