fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

DIICOT a anunțat că în cursul zilei de 27 noiembrie a făcut o descindere în mai multe locații din țară, vizând sediile principale sau secundare ale unor societăți care au legătură cu grupul de firme Succes, care deține și la Turda magazine, dar și o fabrică de panificație.

Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări infracționale constituită din 7 persoane, acuzate de infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului în perioada septembrie 2013 – august 2014, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia unor bunuri şi mai ales plata unor servicii. Astfel, societăţile comerciale viabile din cadrul grupului de firme „Succes” transferau fictiv forţa de muncă la alte societăţi din grup, aflate în procedură de reorganizare judiciară, cu care încheiau contracte de prestări servicii. Întrucât planul de reorganizare judiciară nu era viabil – de regulă cheltuielile de personal depăşeau veniturile obţinute – până la lichidare se acumulau foarte multe datorii către bugetul asigurărilor sociale (contribuţii, impozit pe salariu). Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 7 milioane de euro. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii”, au precizat procurorii DIICOT.

Primele informații privind anchetarea omul de afaceri gorjean au apărut acum câteva zile.

”Eu sunt un om responsabil, nu iresponsabil şi în calitate de acţionar 100% la Compania Succes fac un apel către toţi angajaţii să-şi facă datoria aşa cum şi-au făcut-o şi până în prezent. Eu sunt un om cu credinţă şi nu mă arunc aşa cum s-a aruncat directorul general de la Enel de pe sediul instituţiei. Eu, împreună cu întreaga echipă, trebuie să demonstrăm nevinovăţia în toate capetele de acuzare iar prioritar este să dăm dările către bugetul de stat, salariile şi datoriile către colaboratorii noştri. Avem o istorie de peste 20 de ani şi nu am dezamăgit pe nimeni şi nici acum nu o s-o fac. Stăm la dispoziţia oricărui organ de anchetă cu tot ce au nevoie şi important este să nu perturbăm activitatea deoarece oamenii, salariaţii nu mai ştiu ce să creadă. Fac un apel la gorjeni să viziteze magazinele Succes. Asta dă dovadă că respectă, iubesc şi sunt clienţi fideli ai companiei Succes”, a declarat acționarul companei Succes, Nicolae Sarcină, citat de publicația Impact în Gorj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator