fbpx

Pro România Mircea Irimie
Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

Pseudo-jurnalistul Ovidiu Bucur s-a îndepărtat de ceea ce ar trebui să facă un jurnalist onest, respectiv informare bazată pe probe, argumente și dovezi, intrând în sfera penibilă a defăimătorului de serviciu, care în schimbul banilor ar zice și de maică-sa că-i...! Vezi dovezi despre incredibilele minciuni debitate de haznaua presei turdene!

În 29 octombrie 2014, pseudo-jurnalistul Ovidiu Bucur a publicat în fițuica sa online un articol care conținea o mare minciună. Informația a fost publicată fără minima verificare, care s-ar fi impus la transmiterea în spațiul public a unor asemenea informații cu tentă denigratoare.

”În această dimineață, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a dispus urmărirea penală, sub acuzația de Delapidare pentru unul dintre oamenii politici foarte mediatizați(dar și foarte controversați) ai ultimelor luni.

Astfel, un nou capitol din bătălia morala a început, un capitol cu plângeri penale, care se va solda, probabil, cu ani grei de pușcărie.

Dar…despre cine este vorba?

Păi este vorba despre fostul director al Salinei Turda, Vasile Simion Tot, împotriva căruia au fost formulate mai multe plângeri penale, atât la Parchetul Turda, cât și la Direcția Națională Anticorupție.

Astfel, procurorii turdeni au început cercetarea penală, pentru delapidare, în dosarul în care Tot este acuzat că a prejudiciat Turda Salina Durgău cu o sumă impresionantă de bani (aproximativ 1 miliard de lei vechi, conform unor surse)”, scria Ovidiu Bucur în articolul menționat.

Parchetul Turda dezminte, oficial, minciuna lui Ovidiu Bucur!

Pentru că un astfel de subiect este unul de interes public, am încercat să ne documentăm și noi, jurnalistic vorbind, pentru redactarea unui articol privind urmărirea penală a lui Vasile Tot, în condițiile scandalului public în care a fost implicată Salina Turda în ultima perioadă. Însă, stupoare! Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a INFIRMAT informația transmisă public de Ovidiu Bucur (vezi mai jos documentul-dovadă)!

”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda au fost înregistrate mai multe plângeri penale formulate de dl. Tot Vasile împotriva membrilor noului Consiliu de Administrație al SC Salina Turda și invers, respectiv mai multe plângeri formulate de noul Consiliu de Administrație al SC Salina Turda împotriva d-lui Tot Vasile.

În nici unul dintre aceste dosare nu s-a dispus începerea urmăririi penale până la acest moment”, ne-a transmis prim procurorul Cristina Dos Santos Rodrigues.

Cu alte cuvinte, pseudo-jurnalistul Ovidiu Bucur a vehiculat o mare minciună, o acuzație denigratoare, care nu conține nici o urmă de adevăr!

Ce va face Vasile Tot?! Îl bagă în faliment pe Ovidiu Bucur?

Vasile Tot nu a putut fi contactat pentru a ne spune dacă îl va acționa în instanță pe mincinosul pseudo-jurnalist.

Într-un caz similar (dar nu atât de grav ca în cazul lui Ovidiu Bucur, care se pretinde jurnalist care transmite informații veridice), Tribunalul București a dat ieri o sentință prin care cel acuzat de ”răspundere delictuală” a fost obligat la plata a 1.000.000 de lei (circa 250.000 de euro), pentru niște informații fără acoperire spuse în spațiul public (Dosar 35720/3/2012). Ba mai mult, în cazul său, în proces ar putea fi implicată și societatea la care este acționar, Jurnal Concept Media SRL Tritenii de Sus, care ar putea fi obligată să suporte daunele produse de pseudo-jurnalistul Ovidiu Bucur!

Buboiul de rahat al presei locale: cere zeci de mii de lei, pentru a nu arunca cu rahat! Cine îl mai sprijină?!

Pseudo-jurnalistul Ovidiu Bucur nu este la primul ”derapaj” de acest gen. La începutul anului, el l-a calomniat pe Ionuț Geană, fondatorul site-ului ClujManifest.

”În primul rând, în cadrul discuției private de pe facebook cu publicația ziar15minute, reprezentată de Ovidiu Bucur, conversația nu a fost publicată în întregime, luându-se doar pasajul pe care l-a dorit autorul articolului.

În al doilea rând acuzația adusă prin articol este foarte gravă, fără nici o legătură cu discuția privată și fără nici o dovadă. În opinia mea, s-ar putea ca omul să fi acționat la o comandă politică locală”, spunea atunci Ionuț Geană, implicat în viața publică clujeană cu proiecte serioase, cum ar fi ”Clujul Elitelor și Valorilor”.

Același Ovidiu Bucur a fost acuzat și de deputatul Mircea Irimie. “Mi-a cerut 8000 de lei ca să mă ajute în campanie. O sumă colosală, având în vedere că nu am cheltuit această sumă cu toate ziarele și televiziunile la un loc. Normal că l-am refuzat. După ce am ajuns deputat, în decembrie 2012, acesta a venit din nou la mine înainte de sărbătorile pascale din 2013 și m-a abordat cu aceleași pretenții și bune colaborări cu ziarul la care lucrează. L-am refuzat. A început să o dea la întoarsă, să uităm trecutul și că mă poate ajuta.”, a spus Mircea Irimie, citat de ClujManifest.

Nu sunt singurele cazuri de dezinformare și șantaj ale pseudo-jurnalistului, multe din informațiile vehiculate fiind departe de adevăr, articole denigratoare la comandă (sau articole laudative, pe mii de lei) sau elucubrații ale unei minți bolnave.

Menținerea unor astfel de elemente în ceea ce înseamnă presă locală este o jignire la adresa oamenilor care au încredere în mass media și acelor care își doresc o mass media profesionistă, bazată pe principii solide, nu pe șantaj sau denigrări la comandă. În săptămânalul Ziarul 21, care a apărut în această săptămână, jurnalistul Ionel Ignat a tras și el un semnal de alarmă la adresa lui Ovidiu Bucur, considerat a fi un ”defăimător” de serviciu, alimentat cu informații ”pentru ca el, în nimicnicia sa, să păteze pe dușmanii furnizorilor”.

Toți cei care au contracte cu publicația 15 Minute se pot considera vinovați, pentru că acordă sume colosale (probabil, pentru ”protecția” invocată de pseudo-jurnalist) pentru o audiență care nu există, situația de acest gen putând fi ușor cercetată pentru plăți nejustificate. Așa că... mare atenție!

 
 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate