marian morar
m install
nello construct

Consilierii-pensionari trebuie să renunţe la mandat!

zamblau eugen

Mai mulţi consilieri locali din Turda şi din Câmpia Turzii sunt în situaţia de a opta pentru funcţia de consilier local sau pentru a se retrage, din dorinţa de a-şi păstra venitul de pe urma pensiei. Ordonanţa 230/2008, care limitează cumulul pensiei cu un alt venit din bugetul de stat este ambiguă, pentru că nu face precizarea dacă este vorba de venituri rezultate din salariu. Termenul folosit în ordonanţă este „venituri din exercitarea unei funcţii remunerate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale”.

Ori, în acest caz, în discuţie intră şi veniturile realizate de pe urma funcţiei de consilier local, indemnizaţiile aleşilor intrând la categoria venituri.În aceeaşi situaţie sunt viceprimarii, primarii, dar şi consilierii judeţeni.

La Turda, în această situaţie sunt consilierii locali: Clara Adamossy (UDMR), Doru Anca (PRM), Alexandru Biro (UDMR) şi Mihaly Berci (Partida Romilor).

La Câmpia Turzii, consilierii pensionari sunt: Ioan Giurgi (Forţa Democrată) şi Ioan Tulai (PSD).

Situaţia este la fel şi la Consiliile Locale din comunele limitrofe municipiilor Turda şi Câmpia Turzii.

Prefectul Călin Platon a precizat că atâta vreme cât nu se fac  precizări la ordonanţă, consilierii locali trebuie să opteze pentru venitul realizat din pensie sau pentru cel realizat de pe urma activităţii de consilier local. În toate cazurile, venitul de consilier este mai mic decât venitul rezultat din pensie, motiv pentru care e greu de crezut că aleşii vor opta pentru funcţia din Consiliul Local. Ei ar avea termen să se decidă până în 21 ianuarie 2009, termen după care Prefectura va afectua controale privind această incompatibilitate. În cazul în care vor renunţa, în locul lor ar intra persoanele aflate pe lista respectivului partid imediat după ultima persoană care a intrat în forul deliberativ local în urma alegerilor din iunie 2008.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2