marian morar
m install
nello construct

Consilierul Doru Anca: „Am luat 1 miliard de la Gina, într-o plasă de 1 leu, să-l duc la echipa de fotbal!”

zamblau eugen
floris

Consilierul PRM Doru Anca a declarat astăzi că lucrurile s-au lămurit în dosarul penal în care era cercetat pentru fals în declaraţia de avere. cercetarea a început după un articol al TurdaNews, din ianuarie 2009, când consilierul turdean a declarat pentru săptămânalul Jurnalul de Arieş că a împrumutat clubul local de fotbal cu 1 miliard de lei vechi, iar publicaţia noastră s-a sesizat şi l-a întrebat pe consilierul PRM de unde a avut atâţia bani, de vreme ce nu erau trecuţi în declaraţia de avere.

 

La vremea respectivă, Doru Anca a declarat pentru TurdaNews că a împrumutat clubul turdean de fotbal cu 1,2 miliarde de lei vechi, în luna noiembrie 2008 şi că banii au provenit dintr-o moştenire de la socrul său.

 

După începerea cercetărilor, lucrurile s-au schimbat. „Am avut noroc că doamna Gina (n.r. Chimiveş Reghina, patronul societăţii Gospodina Central SRL) a venit şi a dat declaraţie că mi-a dat banii, că altfel nu ştiu cum ieşeam. Mi-a dat banii într-o plasă de un leu. I-am dus eu şi Blasiu la echipa de fotbal. Şi acum banii figurează ca împrumutaţi de mine şi ar trebui să îi primesc înapoi”, a spus Doru Anca.

 

Şi, totuşi, pentru ce erau cele 1,2 miliarde de lei vechi?!

Noile precizări ale consilierului Doru Anca ridică, însă, alte semne de întrebare. Asta în condiţiile în care Doru Anca este membru supleant al Comisiei de vânzare a spaţiilor comerciale conform Legii 550/2002 (era şi la acea vreme!), iar imediat după ce a luat plasa cu miliardul de la femeia de afaceri, pe ordinea de zi a fost promovat un proiect de hotărâre care făcea referire la vânzarea prin negociere directă a spaţiului comercial situat la parterul imobilului de pe Republicii nr. 8, respectiv unde era Gospodina Central înainte.

 

Proiectul a fost promovat în 16 decembrie 2008 şi prevedea „vânzarea spaţiului comercial “spaţiu pentru alimentaţie publică –Braserie situat la parter, compus din sala servire cu bar, cotă de 8,54/17,08-a parte din holul cu casa scării comun cu spaţiul de alimentaţie publică – restaurant, 2 grupuri sanitare, cu suprafaţa utilă de 146,46 mp, părţi comune indivize în cota de 4,65/100-a parte din clădirea edificată pe terenul prevăzut cu nr. top. 1040, 1041 şi teren aferent în cotă de 58,19/1250,53-a parte“ identificat cu nr. top nou 1040/S/II, 1041/S/II în suprafaţă de 146,46 mp către S.C. “Gospodina Central” SRL reprezentată de d-na Chimiveş Reghina în baza negocierii realizate de către Comisia pentru aplicarea prevederilor legii 550/2002”. Comisie din care făcea parte şi Doru Anca! Preţul final, negociat de comisie, a fost de 765.050 lei.

 

Oricum, nu s-a stabilit dacă banii respectivi erau sub formă de împrumut sau ca susţinere financiară pentru FC Arieşul. În ambele cazuri, însă, consilierul PRM are o problemă. Dacă au fost luaţi sub formă de împrumut, ei nu sunt menţionaţi în declaraţia de avere, ceea ce reprezintă o obligaţie! Iar în această situaţie, consilierul PRM probabil ar fi trebuit să anunţe că nu poate fi implicat în comisia de negociere pentru vânzarea spaţiilor comerciale. Dacă au fost luaţi pentru finanţarea echipei de fotbal, sub formă de sponsorizare, trebuiau să existe acte prin care banii să figureze intraţi în club sub forma unei sponsorizări din partea societăţii comerciale sau a femeii de afaceri, personal. Însă, în realitate, banii au intrat sub forma unui împrumut acordat de Doru Anca şi Virgil Blasiu pentru clubul de fotbal. Ceea ce înseamnă că ei pot fi solicitaţi spre returnare! Şi, atunci rezultă că femeia de afaceri a dat bani echipei de fotbal, dar ei au fost însuşiţi de Doru Anca?!

 

Ar fi interesant de citit procesele verbale ale şedinţelor de dinaintea momentului în care consilierul Doru Anca a luat banii de la femeia de afaceri, respectiv de după moment, în ceea ce priveşte poziţia lui Doru Anca… Evident, pe tema vânzării spaţiului comercial către femeia de afaceri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: