m install
petlinii
nello construct

Exclusiv: Dosarele penale ale directorului de la Domeniul Public, Radu Nechita!

floris

TurdaNews a intrat în posesia datelor care confirmă faptul că directorul de la Domeniul Public Turda, Radu Nechita, are probleme de natură penală. Este vorba de mai multe dosare, care vor fi conexate, în cele din urmă, fiind vorba de aceleaşi persoane şi identitate de obiect al cauzei.

 

Prin ordonanţa nr. 45/P/2010 din 13.05.2010 a procurorului şef al Serviciului Teritorial Cluj din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în urma actelor premergătoare întreprinse în cauză, s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, privind comiterea de către Radu Nechita a infracţiunii asimilate celor de corupţie şi a Danielei Osvadă pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

 

La data de 08.06.2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a înaintat sub nr. 187/VIII/1/2010 dosarul 45/P/2010 al DNA – Serviciul Teritorial Cluj, Parchetului de pe lângă tribunalul Cluj, în vederea efectuării urmăririi penale faţă de numiţii Radu Nechita şi Daniela Osvadă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de articolul 13 indice 2 din legea 78/2000, respectiv articolul 290 şi articolul 291 Cod Penal, dosarul fiind preluat, conform ordinului nr. 15/12.04.2010 al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

 

În urma actelor premergătoare întreprinse în cauză, s-a stabilit că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tura, în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu, întocmit de către un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Turda, s-a înregistrat la data de 02.06.2009 dosarul penal nr. 1456/P/2009, în care s-au efectuat acte premergătoare faţă de Radu Nechita, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, ca urmare a încălcării de către acesta a legislaţiei privitoare la modalitatea de selectare a agenţilor economici, RADP Turda fiind obligată să se circumscrie procedurii specifice privind achiziţia de bunuri şi servicii, conform OUG 34/2006, respectiv pentru că Radu Nechita întocmea personal contractele de achiziţie publică, fără a întocmi dosare de selectare a ofertelor şi salariza şi premia personalul angajat fără a exista o hotărâre adoptată în acest sens de către Consiliul de Administraţie, precum şi faptul că Radu Nechita, în calitate de director al RADP Turda, a încheiat un contract individual de muncă cu Dan Radu Nechita, fiul său, fără a se organiza concurs/examen sau alte formalităţi specifice, acesta fiind pontat ca fiind prezent la locul de muncă, primind retribuţia şi bonurile de masă aferente, cu toate că era angajat şi al BCR Asigurări Cluj Napoca, în acelaşi interval orar.

 

Considerându-se faptul că activităţile desfăşurate de către Radu Nechita, în calitate de director al Regiei Autonome a Domeniului Public Turda, ar putea fi apreciate ca fiind de natură să întrunească elementele constitutive ale infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de articolul 253 indice 1 Cod Penal, pentru că în exercitarea atribuţiilor de serviciu în mod direct a dispus angajarea, iar mai apoi majorarea salariului fiului său, încheind în acest sens contract individual de muncă, cu complicitatea Danielei Osvadă, care întocmea foaia colectivă de prezenţă, în baza căreia se efectua lunar plata drepturilor salariale şi ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de artzicolul 248 Cod Penal, în ceea ce priveşte eludarea dispoziţiilor imperative stauate prin OUG 34/2006, prin ordonanţa nr. 1456/P/2009 din data de 12.07.2010 a prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj sub nr. 205/P/2010.

 

Deoarece între dosarul cu numărul 414/P/2010 al parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi dosarul cu numărul 205/P/2010 al parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj există identitate de persoane şi identitate de obiect al cauzei, s-a impus declinarea competenţei de soluţionare în favoarea parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea conexării.

 

Vă reamintim că TurdaNews a fost singurul organ de media local care a scris despre aceste fapte, în septembrie 2009, de atunci, nici un alt organ de media local nemaiabordând acest subiect.

 

În câteva zile, vom face noi dezvăluiri privind modul în care directorul Radu Nechita s-a „acoperit”, prin contractul colectiv de muncă, pentru a-şi asigura fidelitatea apropiaţilor, cu prime şi sporuri „nesimţite”, acordate pe timp de criză, când altor angajaţi li s-a tăiat un sfert din salar! Pentru prima dată în presa locală, vom publica date din documente pe care directorul Radu Nechita şe ţine sub cheie, în propriul birou! Nici măcar angajaţii societăţii nu ştiu că unii sunt mai „cu coarne”, primind tot felul de sporuri suplimentare, inclusiv pentru… a-şi ţine gura închisă! Oficial, l-a denumit „spor de confidenţialitate”!

 

Citeşte şi:

Directorul ex-RADP Turda, Radu Nechita, încasează bani din societate pe numele fiului!

Radu Nechita: „Am creat loc de muncă pentru fiul meu, e o problemă?”

Nechita îşi ascunde averea!

Scandal: SC Domeniul Public a lucrat ilegal?!

Un document al ITM Cluj confirmă „deficienţele” de la RADP Turda!

Nechita dă prime pentru… pontaje fictive?!

 

 

Scandal la Domeniul Public Turda: Familie dată afară, ca să se poată plăti primele șefei de la Personal?!

Criză la Domeniul Public Turda SA! De nervi!

Consilierul PRM Doru Anca s-a opus demiterii directorului de la Domeniul Public!

Cuplul Radu Nechita – Daniela Osvadă, împreună la Parchet!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: