fbpx
Icon Scrie un comentariu

povesti nestiute

Avem plăcerea să vă invităm la spectacolul de teatru “Povești neștiute”, din data de 27 Septembrie, de la ora 19:00, la Fabrica de Timp Liber din Turda, Piața Romană nr. 16-18. Creat de tinerii din Turda implicați în proiectul ”Ignoranța face victime”, spectacolul se bazează pe poveștile lor de viață, brute și sincere, cu care fiecare dintre noi poate rezona.

 

Prin acest proiect, tinerii din Turda doresc să atragă atenția asupra unui fenomen pe care oamenii ar trebui să îl înțeleagă mai bine și cu care mulți tineri se confruntă, și anume violența de tip bullying. Considerat un comportament de intimidare, un comportament agresiv, repetat, care creează dezechilibre de putere și se folosește de agresivitate fizică, verbală sau emoțională, bullyingul este des întâlnit în 78% din școlile din România, conform statisticilor prezentate de organizația ”Salvați copii”.

”În cadrul proiectului, am avut anul trecut diverse activități de prevenire și intervenție și ne dorim să dezvoltăm instrumente care să ofere sustenabilitate pe termen lung acestui proiect. Prin toate activitățile făcute și propuse pentru viitor, dedicate atât tinerilor de liceu, cât și publicului larg, încercăm să găsim cât mai multe soluții atunci când apar situații de bullying, atât pentru conștientizare cât și pentru combaterea opresiunii și a violenței. Proiectul are un scop social și se adresează persoanelor din orice mediu social”, declară Dragoș Pleșa, coordonatorul proiectului.

Interactiv și cu scop de educare și prevenire, spectacolul este vibrant și dinamic, preluând și adaptând poveștile venite din public la fiecare nouă reprezentație, ceea ce îi oferă un element inovativ, folosind această oportunitate de a discuta și empatiza cu publicul tânăr care a trecut prin episoade de bullying.

Spectacolul îi are în distribuție pe Dragoș Pleșa, Alexandra Moldovan, Miruna Seliștean, Dan Cservenecz, Ariana Arion, Gadiel Petrache și este un proiect inițiat de Ion Rațiu Debate Club cu sprijinul Ratiu Democracy Centre și Fabrica de Timp Liber - Free Time Factory, susținut de ASA Consolis și Compania de Apă Arieș.

Vă invităm să vedeți poveștile noastre și să ni le spuneți pe ale voastre!

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator