fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

eroi turda 1

Astăzi a avut loc o scurtă ceremonie la Turda pentru a marca Ziua Eroilor Neamului Românesc, celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea religioasă „Înălțarea Domnului”.

Autoritățile locale au depus coroane de flori la monumentul eroilor din fața Catedralei Ortodoxe, cu câteva zile înainte Cimitirul Eoilor a trecut printr-un amplu proces de igenizare. La eveniment a participat primarul Matei Cristian și comandanul Garnizoanei Turda, lt.col. Vasile Chindriș, alături de reprezentanți ai poliției locale.  

Pe timp de pandemie manifestările publice au fost restricționate astfel că la evenimentul de astăzi au luat parte un număr restrâns de persoane.

În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează deodată pe eroii străini și pe cei români.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

”Gândul nostru merge astăzi spre Eroii neamului nostru, cărora le datorăm ceea ce suntem acum. Cu multă recunoștință ne-am rugat pentru odihna sufletelor lor, în această zi atât de importantă și din punct de vedere religios, Ziua Înălțării la cer a lui Iisus Hristos. 

Dumnezeu să aibă în pază sufletele tuturor celor care s-au jertfit pentru binele urmașilor lor. Cinste Eroilor neamului românesc!”, a transmis primarul Cristian Matei.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator