fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

autobuz 19

Săptămâna trecută anunțam faptul că în aceste zile flota autobuzelor electrice de la Turda va fi completă, toate cele 20 ajungând în autobaza de pe strada Mihai Viteazu.

După ce Clujul și Suceava au luat cu bani elvețieni autobuze electrice produse în Polonia, respectiv Turcia, Primăria Turda a semnat contractul pentru cumpărarea a 20 de vehicule nepoluante fabricate în Cehia. Aceasta este practic, prima achiziţie de autobuze electrice din România care se realizează cu fonduri europene.

Achiziția autobuzelor electrice face parte dintr-un proiect mai amplu, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), finanțat de Uniunea Europeană.

Pe lângă achiziția de autobuze electrice, stații de încărcare rapidă și lentă, construirea unei autobaze noi, contractul include și asfaltarea tuturor arterelor principale din Turda.

Autobuzele electrice urmează să intre pe trasee din luna decembrie 2019, după ce contractul cu STP se va încheia.

„În momentul de față, în Turda, compania STP folosește pentru transportul în comun între 15 și 18 autobuze. Noua companie coordonată de Consiliul Local va avea o flotă de 20 de autobuze electrice, deci va putea asigura servicii de transport net superioare. Mai mult decât atât, în momentul de față se regândesc traseele pe care vor circula autobuzele pentru a acoperi cât mai bine nevoile călătorilor” informează administrația locală turdeană.

UPDATE:

”Autobuzul cu numărul 20 a sosit astăzi la Turda! Am așteptat mult acest moment, iar astăzi ne mândrim cu 20 de autobuze electrice noi, achiziționate cu fonduri europene!

Începând cu luna decembrie, STP își încheie activitatea, iar noua companie de transport a Consiliului Local, Transport Urban Public (TUP), va prelua întreaga activitate. Turda va avea în sfârșit un transport public modern, așa cum meritați toți, dragi turdeni!

Felicitări întregii echipe pentru munca depusă în ultimii 3 ani! Această muncă a dus la împlinirea unui vis care astăzi a devenit realitate! Felicitări tuturor!”, a anunțat primarul Cristian Matei.

 

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate