fbpx

 
 
Scrie un comentariu

campia chetani

Încă un subcontractor a decis să părăsească șantierul autostrăzii A3, dintre Câmpia Turzii și Chețani.

După ce autoritățile au tot căutat soluții pentru continuarea lucrărilor la segmentul de autostradă dintre Câmpia Turzii și Chețani, problema este departe de-a fi rezolvată.

Acum, societatea de construcții Baxcom Suceava, urmează să se retragă de pe tronsonul, anunță Asociația Pro Infrastructură (API).

„Pe Autostrada A3 Transilvania între C.Turzii și Chețani CNAIR a plătit factura de 10 milioane de lei către constructorul Straco, însă acesta la rândul său nu s-a achitat de plățile restante către subcontractorii care lucrează pe proiect, plătind sume modice și perpetuând promisiunile mincinoase.

Astfel, subcontractorul pe partea de terasamente Marcotim a primit doar 2 milioane de lei, deși are lucrări executate până în acest moment de peste 15 milioane, iar subcontractorul Baxcom pe partea de structuri nu a primit niciun leu. Drept urmare, cei de la Baxcom au început demobilizarea completă și vor părăsi șantierul definitiv în următoarele zile. Marcotim se va retrage din șantier după 10 decembrie, urmând să își reanalizeze opțiunile.

Din păcate, tabloul trist despre care am discutat în ultimele săptămâni se adeverește pe acest proiect. Vom avea cât de curând un șantier părăsit cu lucrări neprotejate ce se vor degrada și cu subcontractori autohtoni aduși într-o situație financiară nefastă din cauza unui constructor incompetent, impotent, cinic și lipsit de onestitate căruia i s-au făcut mult prea multe concesii din partea CNAIR” informează cei de la Pro Infrastructură.

Problemele pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania au început când firma constructoare a intrat în insolvență. 

Potrivit legislației, în acest caz, banii virați de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu mai sunt folosiți pentru plata subcontractorilor sau a materialelor, ci ajung cu prioritate la creditori.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate