fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

ziua armatei T 1

Astăzi, 25 octombrie 2020, începând cu orele 12 au avut loc manifestările dedicate Zilei Armatei României.

Desfăşurarea activităţilor dedicate Zilei Armatei României s-a făcut cu respectarea strictă a regulilor de siguranţă sanitară, prevăzute în reglementările în vigoare la nivel naţional privind prevenirea contaminării cu SARS – COV – 2.

Totul a început cu primirea delegației oficiale, intonarea imnului național, slujbă religioasă, alocuțiuni, depuneri de coroane, în acest an a lipsit parada militară din motive de siguranță sanitară.

Alocuțiunile au fost rostite de primarul Matei Cristian, deputatul Cristina Burciu și comandantul garnizoanei Turda lt.col. Aurel Neamțu.

La eveniment au participat și noii consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice, șefi de servicii din cadrul primăriei, dar și câțiva turdeni, majoritatea celor care au fost prezenți inițial și la slujba religioasă din Catedrala Ortodoxă de la Turda.

De această dată zona unde s-au desfășurat manifestările a fost delimitată, iar forțele de ordine nu au permis accesul în interiorul perimetrului persoanelor străine.

După alocuțiuni au urmat depunerile de coroane de către Primarul Municipiului Turda, Consiliul Local, Garnizoana Turda, Camera Deputaților etc.

O coroană de flori a fost depusă din partea primarului Matei Cristian la Cimitirul Eroilor din zona centrală a orașului.

Revenind la semnificația zilei de astăzi, data de 25 octombrie este, în fiecare an, dedicată Armatei Române, instituție fundamentală a statului român. În această zi, în anul 1944, era eliberat orașul Carei de sub ocupația horthystă, definitivându-se, astfel, eliberarea Transilvaniei de Nord.

Ziua Armatei Române a fost marcată pentru prima dată în anul 1951, în 2 octombrie, începând cu anul 1959 aceasta fiind sărbătorită în data de 25 octombrie.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate