fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

teste PCR

Centrele private aflate în contract cu statul nu au primit banii pentru testele făcute până acum. Reprezentantul Patronatului spitalelor private spune că aceste laboratoare nu pot susţine costurile la nesfârşit.

Statul nu a acoperit nici acum costurile pentru testele RT PCR realizate în laboratoarele spitalelor private, anunţă Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private. Asta în condiţiile în care, spune Hotoboc,  50% din testele RT PCR, solicitate de autorităţi, se fac în unităţile medicale private, anunţă  Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, dă asigurarea că plăţile către centrele acreditate vor fi făcute în perioada imediat următoare. 

Dacă situaţia va fi blocată în continuare de hârtii nefăcute la timp, în raportările zilnice am putea vedea o scădere importantă a numărului de teste făcute. Ori capacitatea mare de testare este tocmai una dintre armele cu care se poate ţine în frâu pandemia.

Tătaru spune că plata se va face în zilele următoare. "Aşteptam acele deconturi pe care trebuia să le facă DSP-urile pentru ca noi să putem declanşa plata. Ţine de fiecare DSP în parte, sunt anumite dsp-uri cu anumite deficienţe şi acolo nu s-a făcut plata", a mai spus ministrul.

 

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate