fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

masina salicea

Seara trecută salvatorii de la Rescue 4x4 au fost solicitați să acorde sprijin pentru o mașină împotmolită la Sălicea, comuna Ciurila.

Sambata seara, ora 20.20, suna telefonul. Ma uit, incident pe Cluj pe platform Asociatiei Salvatorilor Volutari Rescue 4x4. O masina inpotmolita in Salicea. o masina de teren ramasa pe “burta” in Salicea .

Urmez protocolul, verific care din colegi mai participa,

Ma imbrac, imi i-au echipamentul, lantern, statia si sar in masina. Ma intalnesc cu ceilalti colegi CJ-256, CJ-457 , CJ-423 , undeva pe drum si pornim frumos, in coloana spre locul incidentului. In 15 minute ajungem …un noroi, pfuai , pana peste glezne. Rezolvam incidentul, mai schimbam 2-3 vorbe cu baietii ramasi, le povestim cine suntem, ce facem.

Nu le venea sa creada ca totul este gratuit si putem fi atat de promti. Le-am explicat ca, in caz ca, ramas in varf de munte, in zapada, nu le merge caldura in masina, nu putem sa-I lasam sa inghete de frig, ne grabim. Asa ne-am facut noi un “patern” sa intervenim in cel mai scurt timp posibil.

Socati, nu le vina sa creada, ne despartim. Coboram in coloana spre oras, la un moment dat, aud prin staie de la CJ-256,” se pare ca mai avem un incident, acum am fost sunat ca la 2-3 km de unde suntem ne asteapta cineva”.

Incet incet, ajungem la noul incident. O masina rasturnata intr-o vale, 4 persoane, 2 adulti, 2 copii.Masina, un Hyundai , i-a fugit spatele si-a ajuns in sant.

Nicio problema, ne uitam la oameni, sunt ok, intrebam, copii? “Sunt speriati, i-au dus acasa cu alta masina” zice unu dintre adulti.

 Bun , zic hai sa ne apucam de treaba.

Cobor in rapa, ma uit, masina pe plafon, plin de crengi rupte si cioate de la padure, sigur se va agata masina intr-unu si n-o sa poata sa fie trasa si va trebui macara. Fac o tura in jurul masinii, nu curg lichide, nu s-a aprins, e ok. O legam cumva si incepem s-o tragem.

Masina cu troliu…incepe sa vina si ea la vale, zic, stai ca nu e ok. Ne repozitionam, punem la roti niste bolovani  si incepem sa tragem cu troliu. Ma intrebam daca, o sa putem trage, deoarece era intr-o pozitie foarte ciudata si nu stiam daca plafonul nu s-a bagat in pamant si s-a fie intepenita. Nicio  treaba, aluneca pe pamant, ca pe gheata, se intoarce, pica pe roti si de acolo in colo joaca de copii, s-a tras in drum fara nicio problema.

Am adus masina in deal dupa aproape o ora, oamenii sunt bine, speriati dar bine.

2 incidente in decurs de 3 ore, unu de altul la o distanta de 5km, in Faget, Cluj Napoca.

Asociatia Voluntarilor Salvatori Cluj va sta la dispozitie 24/7 si este un serviciu GRATUIT.

Pentru mai multe detalii www.asv4x4.ro   www.rescue4x4.ro” tranmite Echipa ASV4x4 Cluj

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator