m install
petlinii
nello construct

Preoții care cer bani pentru înmormântări, riscă să-și piardă parohia!

floris

Liniștea enoriașilor, care este tulburată de contibuțiile bănești cerute de către preoți în sprijinul bisericii, nu va mai fi de acum încolo o problemă. De ce? Pentru că sumele respective nu sunt obligatorii, preoții neavând voie să pretindă aceste sume, iar dacă cer bani pentru înmormântări, riscă chiar să-şi piardă parohia!

Mulţi oameni cred că sumele sunt obligatorii, din moment ce sunt afişate în mai toate parohiile, dar, în realitate, este vorba doar despre ajutoare financiare pe care oamenii le dau bisericii de bună voie, și pentru care trebuie să primească chitanţa.

Veţi întâlni peste tot contribuţii pentru slujbele bisericeşti. Iar valorile diferă de la o parohie la alta. Indiferent de suma afişată, care poate ajunge în unele cazuri şi până la 1000 de lei, oamenii trebuie să ştie că dacă îi dau, atunci dau aceşti bani de bună voie.

Mai exact, de 5 ani, preoţii nu au voie să pretindă aceste sume. Ba mai mult decât atât, dacă cer bani pentru înmormântări risca să-şi piardă parohia, titrează Ziarul Unirea.

Toate cazurile în care oamenii sunt forţaţi să plătească pot fi reclamate Bisericii Ortodoxe Romane (biroul.sesizari@patriarhia.ro).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda