fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

colindatori Frata

Vineri 13 decembrie, la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Arhiepscop și Mitropolit Andrei a primit la reședința sa grupuri de colindători din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Astfel primii sosiți de dimineață  a fost grupul de colindători din Parohiile Berchieșu și Frata, însoțiți de preoții parohi Florin Negru și Cătălin Bucevschi și de domnul director de cultură de la Frata, Romulus Bucur.

Aceștia îmbrăcați în portul popular specific zonei de câmpie a Transilvaniei, au interpretat colinde tradiționale românești, culese din satul Berchieșu și Frata, colinde moștenite de la bunicii și străbunicii noștrii, cu o vechime de peste 100 ani.

La final Părintele Mitropolit Andrei a mulțumit pentru colindă adresând totodată îndemnuri duhovnicești specifice acestei perioade deosebite din viața noastră, având ca temei scripturistic Evanghelia de la Luca, capitolul 2, totodată răsplătindu-i cu daruri.

,,Apoi, am dus vestea Nașterii Domnului la Postul de radio Renașterea, al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, unde am fost întâmpinați de Arhid. Dan Văscu, Pr. Mihai Bogdan și Andreea Pâgleșan, membri ai colectivului Radio Renașterea.

An de an, speranța renaște cu fiecare gând bun, iar bucuria își găsește locul în casele celor care așteaptă Crăciunul cu sufletul luminat de pace și iubire”.

Foto:  Arhid. Dan Văscu

Text: Pr. Florin Negru

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate